Manisa'da Broşür ve Sahte Oy Pusulası İddiası - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Broşür ve Sahte Oy Pusulası İddiası

Manisa\'da Broşür ve Sahte Oy Pusulası İddiası

MANİSA (İHA) – Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendisi ve bazı belediye meclis üyeleri hakkında yalan beyanlarla dolu olduğunu iddia ettiği broşürlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

25.03.2014 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA (İHA) – Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendisi ve bazı belediye meclis üyeleri hakkında yalan beyanlarla dolu olduğunu iddia ettiği broşürlerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Ergün'ün İzmir'den gelen kutuların içinde sahte oy pusulalarının da olabileceği iddiası üzerine açılan kutudan başkan adaylarının broşürleri çıktı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve bazı Belediye Meclis üyelerinin aleyhinde yazıların olduğu, 'MHP Bülten İşte Gerçekler' adı altında İzmir'de bastırıldığı iddia edilen broşürler Manisa'daki bir reklam ajansının Kenan Evren Sanayi Sitesindeki deposuna getirildi. Broşürlerin Manisa'ya getirildiğini öğrenen MHP'liler, akşam saatlerinden itibaren depo önünde nöbet tutarak savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Manisa Belediye Başkanı ve MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Dün akşamdan beri yeni bir konu gündemde. Saat 8-9'dan beri gelişen olaylar var. Bize gelen bir ihbar neticesinde hangi ajans ve matbaa tarafında yapıldığı belli olan, İzmir'de yapılan şahsımla ilgili çeşitli meclis üyesi arkadaşlarımla ve kişilerle ilgili bizimle beraber olan kişilerle ilgili tamamen iftira ve karalama üzerine 'işte gerçekler' adı altında broşür veya gazete yapılmış. Basılan gazete var. Biz bu gazeteyi ele geçirdik. Hemen Cumhuriyet başsavcısını aradık ancak gazetelerin baskısı Manisa'da değil İzmir'de olduğu için İzmir'e başvurulması gerektiğini söylediler. 150 bin adet gazete Manisa'ya intikal etti. İzmir'den matbaadan çıktığı dakikadan Manisa'daki depoya girinceye kadar takibimizdeydi. Biz de her türlü hukuki başvurumuzu yaptık. Olay mahallinde de gerekli tedbirleri aldık. İl genelinde dağıtılmaması için gerekli önlemi aldık. Kaybettiklerini anlayan siyasiler maalesef işi artık belden aşağı vurma noktasına götürmüşlerdir. İzmir'den gelen kutuların içinde sahte oy pusulalarının da olması muhtemel. Hayali haberler ve hayali telefon numaralarıyla kirli siyaset yapılıyor. Bunlar hoş şeyler değil. Bunları şiddetle kınıyoruz. Bu bir trajedidir. Bir suçtur. Bunu yapan kişiler yaptıklarıyla kalmayacak. Tazminat davalarıyla bunların üzerine gideceğiz" dedi.

"HER SİYASİ BURADA BU BROŞÜRLERİN BASTIRABİLİR"

Reklam Ajansının avukatı Ümit Rona ise MHP'lilerin önünde beklediği işyerine gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Avukat Rona, "Sabahtan beri Manisa kamuoyunda bir takım asılsız ihbarlar geziniyor. Bu iddialar üzerine önce Sulh Ceza Mahkemesi'nde, ardından yapılan itiraz sonrasında Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davalarda işyerinde arama yapılamayacağı, mallarına el konulamayacağı kararı çıkmıştır. Yani işyeri sahibi bu iddialardan aklanmıştır. Kamyonetin üzerindeki kutularda veya işyerinde herhangi bir illegal bir evrak veya broşür bulunmamaktadır. Sahte oy pusulası var gibi iddialarda yalanlanmıştır. İşyerinde bir partinin broşürleri ve reklamları bulunmaktadır. Her siyasi burada bu broşürlerin bastırabilir" şeklinde konuştu.

Avukat Rona'nın açıklamasını ardından işyeri ortakları, depoyu sadece basın mensuplarına açarak kutuların içindekileri gösterdi. Kutuların içinde AK Partili belediye başkan adaylarına ait broşürlerin olduğu görüldü. Sahte oy pusulalarına ise rastlanılmadı.

"SEÇİME VURULMUŞ BİR DARBE"

MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, "Bu bir siyasi partiye karşı yapılmış komplodur. Bunu yapan firmada Çözüm Manisa'dır. Dağıtımlarını engelleyeceğiz. Konu ile ilgili YSK'ya suç duyurusunda bulunuldu. YSK kararını verecek. Basım miktarının 150 bin olduğu söyleniyor" dedi.

Saatlerce deponun önünde bekleyen MHP'liler ise depolardaki kutuların açılmasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Broşür ve Sahte Oy Pusulası İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement