Manisa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Manisa\'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 93. yılı tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

29.10.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilanının 93. yılı tüm yurtta olduğu gibi Manisa'nın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

Akhisar'da Cumhuriyet Bayramı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Cumhuriyetin 93. yıl kutlamaları, saat 09.30'da Kaymakamlık makamında, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı'nın kutlama tebriklerini kabulüyle başladı. Daha sonra Akhisar Şehir Stadı'nda düzenlenen programa geçildi. Sunuculuğunu Şeyhisa Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Paslı ve Süleyman Güvendiren'in yaptığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından Şeyhisa Anadolu Lisesi öğrencilerinden İsmail Safa Berber (Atatürk ve Cumhuriyet), Melis Şenay (Bugün) şiirlerini okudular. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında başarılı olan sporculara ödülleri Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, tarafından verildi. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra geçiş töreni ile program sona erdi.

Salihli'de 93. yıl coşkusu

Törende bazı öğrenciler baygınlık geçirdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyetin ilan edilmesinin 93.yıldönümü kutlamaları, Kaymakamlıkta düzenlenen tebrikatın kabulü ile başladı. Cumhuriyet Bayramı coşkusu Ramiz Turan Stadyumu'nda yapılan törenle devam etti. Törende ayakta beklemekten yorulan bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Öğrenciler sağlık ekipleri tarafından Salihli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ramiz Turan Stadı'ndaki Cumhuriyetin 93. yıldönümü kutlama törenine, Manisa Vali Yardımcısı Salihli Kaymakam Vekili Abdurrahman Koçoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşçı, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti başkanları, esnaf ve oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Kaymakam Vekili Koçoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Karameşe ve Belediye Başkanı Kayda'nın halkın ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyetin 93.yıl kutlama programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kaymakam Vekili Koçoğlu yaptı. Koçoğlu, "Salihli olarak Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünü kutlamanın coşkusunu birlikte yaşıyoruz. Milli birliğimizin, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün kaynağı olan Cumhuriyet idaresi ile nice 93 yıllar yaşamak azim ve kararlığı içinde Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" dedi.

Törende Salihli Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Akbay, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Haktan Baran Akkaya ve Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Görgülü, "Atatürk ve Cumhuriyet" şiirlerini okudu. Resim ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilerin ödüllendirildiği kutlama töreni Salihli Merkez Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde gerçekleştirilen tören geçişi ile son buldu.

Alaşehir'de Cumhuriyet Bayramı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamalara, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, İlçe Garnizon Komutanı Ulaştırma Kıdemli Albay Mehmet Kıyıcı, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökhan Şekeryapan ve vatandaşlar katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, "Bugün ülkemizin dirilişinin, yeniden birlik oluşunun yıl dönümünü kutluyoruz. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü nasıl ki 1923'ten önce İkinci Dünya Savaşı ve ikinci Abdülhamit dönemiyle başlayan emperyalist güçlerin, ülkemizin tamamen parçalanması, bölünmesi ve küçültülmesi projesinin Ulu Önder Atatürk ve kahraman Türk Milleti tarafından planların yıkıldığı ve çöpe atıldığı önemli bir günün kutlamasını yapıyoruz. Ancak aynı senaryoların terör örgütleriyle, istila hareketleriyle, işgal girişimiyle emperyalist devletlerle işbirliği yaparak, dinimiz kullanarak, dinimize hakaret ederek, aşağılayarak, kendisine yer bularak, vatandaşlarımızı kandırarak, ülkemizi işgal etme, ülkemizde terör faaliyetleri yürütme ve ülkemizi karıştırma amacıyla girişilen, ancak Türk milletinin karşı koymasıyla önlediğimiz terör olayının aynısını hatta daha da şiddetlisini 15 Temmuz'da da yaşadık. Türk milletinin örnek davranışı sonucu 15 Temmuz'u halkımızın bir kez daha gösterdiği kahramanlıkla engelledik. 15 Temmuz girişimine karşı verdiğimiz mücadelede maalesef Alaşehir'deki şer odakları Amerika'nın elinde olan işbirlikçileri bizler üzerinde yalan, kirletme kampanyaları düzenleyerek yaptığımız çalışmaları küçük göstermeye çalışmaktadırlar. Şunu bilsinler ki bizler kanımızın, canımızın son damlasına kadar bu mücadelenin içinde varız. Alaşehir'de tüm FETÖ örgütü üyelerini bitirinceye kadar mücadelemiz sürecektir." dedi.

Konuşmaların ardından törende günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar okundu. Halk oyunları gösterilerinin ardından tören son bulurken, etkinliklere gece düzenlenecek fener alayıyla devam edilecek.

Selendi'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Manisa'nın Selendi ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Selendi Kaymakamı Murat Aydın'ın makamında tebrikleri kabulüyle başlayan etkinlikler, 3 Eylül Stadı'nda gerçekleştirilen programla devam etti. Programa, Selendi İlçe Kaymakamı Murat Aydın, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Aydın, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Aydın, "19 Mayıs 1919'da Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış 29 Ekim 1923 tarihinde de cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk'ün 'Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir." dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler yazdıkları şiir ve kompozisyonları okudular. Daha sonra öğrenciler arası 100 metre bayrak yarışı yapıldı. Tören, Anadolu Lisesi bando takımının eşliğinde resmi geçit ile son buldu.

Sarıgöl'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde de Cumhuriyetin 93.yılı düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.

Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen törene, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, öğrencileri ve vatandaşları geçit töreninde selamladılar. Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin önemini vurgulayarak, gençlerin her zaman cumhuriyete sahip çıkması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları şiir ve kompozisyonları okudu. Kutlamalarda okulları halk oyunu ekipleri yöresel oyunları sergilediler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kula'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Manisa'nın Kula ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar Kaymakamlık makamında Murat Güven'in tebrikleri kabulüyle başladı. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından kutlamalar ilçe stadyumunda devam etti. Törene Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Melih Oğuz, siyasi parti temsilcileri ile mülkü amirler ve çok sayıda Kulalı vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Murat Güven, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Güven, "Milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Bugün insanlık tarihinin yaşadığı en çetin savaşlar sonucunda bir milletin bağımsız ve özgür yaşama iradesini kemikleştiği gündür. Bugün 'Ya İstiklal ya ölüm' diyerek kanının son damlasına kadar vatanı savunacağı tüm dünyaya haykıran ecdadımızın Cumhuriyeti bizlere armağan ettiği gündür." dedi. Güven'in konuşmasının ardından program törene katılan öğrencilerin şiirlerini okumasıyla devam etti. Yapılan yarışmalarda derecelere giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Halk oyunları ekibinin gösterileri seyircilerden bol bol alkış aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi bando ekibinin ve törene katılan öğrencilerin tören geçişi ile son buldu.

Demirci'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Manisa'nın Demirci ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü, coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalar Demirci'de Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Stadyumu'nda düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marş'ının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Demirci Kaymakamı Atila Kantay yaptı. Kaymakam Kantay, "Biz, 'savaş mecbur olmadıkça cinayettir.' diyen Mustafa Kemal'in çocuklarıyız. Biz 'komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyen bir büyük sevgilinin çocuklarıyız. Ey Demircinin şanlı yiğitleri, yıllar önce düşman askeri Demirci'ye sel olup aktığında, akıncı dedelerin onlara nasıl tokat vurduysa, 15 Temmuzda aynı tokadı şimdiki hainlere vurdun. Ne mutlu sana Demirci ömrün uzun olsun. Ne mutlu bu toprak için toprağa düşenlere. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin var olmasında emeği olan atalarımızı, vatanımızı bu günlere taşıyan şehit ve gazilerimizi, Güneydoğu'da ve sınır ötemizde halen canını veren şehitlerimizi ve 15 Temmuz'da ikinci Kurtuluş Savaşımızı veren şehit ve gazilerimizi, milletimiz adına rahmet, minnet ve şükran ile yad ediyorum. Çok yaşasın vatanımız, çok yaşasın milletimiz, çok yaşasın bayrağımız, çok yaşasın cumhuriyetimiz, bayramımız kutlu olsun." dedi.

Demirci Kaymakamı Atila Kantay'ın konuşmanın ardından tören, "Cumhuriyetin kuruluşu, 29 Ekim ile ilgili şiirlerin okunması ve kahramanlık türkülerinin okunması ve öğrencilerin bando eşliğindeki yürüyüşü ile sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement