Manisa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Manisa\'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

28.10.2015 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Şehzadeler'deki Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Vali Erdoğan Bektaş, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan, emniyet personeli, siyasi partiler ile öğrenciler törene katıldı. Vali Bektaş, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güzgülü, anıta sırayla çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören son buldu.

Törenden sonra açıklama yapan Vali Bektaş, "92 yaşında bir Cumhuriyetimizin var. Cumhuriyetin ne anlama geldiğini anlamak istersek komşularımıza bakabiliriz. Her şey orada net gözüküyor. Ülkemizin, devletimizin başardığı olağanüstü bir proje bu. Bu bir Türkiye Cumhuriyeti projesidir" diye konuştu.

CHP'Lİ ÖZEL: BURADAKİ KISITLAMAYI KINIYORUZ

CHP'li Özgür Özel ise "29 Ekim töreninin isteyen tüm partilerin, TBMM'de Grubu bulunan tüm partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, meslek örgütlerinin, Ata'ya saygı duymak isteyen herkesin çelenk sunulmasına engel olunduğu son tören olmasını ümit ediyoruz. AKP'nin son dönemde Cumhuriyet ile ilgili giriştiği mücadele sonrasında 29 Ekim törenlerinde çelenk koymaya dahi müdahale var. Bu 1 Kasım seçimleri bu tip kısıtlamaların, son bulduğu bir tören olmalıdır. Bundan sonra herkes istediği zaman gelip, protokol sırasına göre çelenk koymalıdır. Biz son kez 29 Ekim'de partimizin ve sivil toplum örgütlerinin çelenklerini sunacağız. Buradaki kısıtlamayı kınıyoruz. Ama yine de resmi törenlere katılıyoruz" diye konuştu.

ÖZEL'DEN AK PARTİLİ ADAYA TEŞEKKÜR

Tören öncesinde üzerinde AK Parti sloganlarının bulunduğu araçların meydanda olduğunu, kaldırılması için yetkilileri uyardıklarını söyleyen CHP'li Özel, "29 Ekim özgürlük, demokrasi, ulusal birlik ve beraberlik demektir. Buna gölge düşürecek olan her türlü davranışın karşısındayız. Biraz önce burada tören alanında iktidar partisine ait 5 tane araç üzerinde sloganlarıyla birazdan yapacakları propagandaya hazırlık gibi Cumhuriyet Meydanı'nın fonunu oluşturmaya çalıştılar. Orada yetkililere araçlar çekilmezse, bu törene izin vermeyeceğimizi ve çekiline kadar bu törenin başlamayacağını söyledik. Bu konuda AKP'nin Manisa Milletvekili ve 4'üncü sıra milletvekili adayı Murat Baybatur'a, gösterdiği duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Sözümüzü söylediğimiz yetkililer havaya bakıp başımıza ne gelecek derken, Baybatur durumun ciddiyetinin farkına vardı. Oradan araçların kaldırılması talimatını verdi. Sayın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın talimatıyla yerleştirilen araçlarla, Cumhuriyet törenine gölge düşürmeye çalışıyorlardı. Ancak törenin Cumhuriyete ve Manisa'ya yakışır bir şekilde yaşanması Sayın Baybatur'un katkılarıyla olmuştur. CHP olarak bu tip ucuz, bu tip haksız, bu tip mesnetsiz her türlü uygulamaya direndik ve bundan sonrada direniriz. Kimse meydanı boş sanmasın. Bizlerin ilk günkü aşkı, 23 Nisan 1920'ye 29 Ekim 1923'e dayanır. 13 senelik aşkın 92 senelik aşka bin yıllık mücadeleye gölge düşürmesine izin vermeyiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement