Manisa'da Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Deprem ve Yangın Tatbikatı

Şehzadeler ilçesinde Sivil Savunma ve Deprem Haftası dolayısıyla Gazi İlköğretim Okulunda eğitim gören yaklaşık bin öğrenciye yönelik deprem ve yangın tatbikatı eğitimi verildi.

27.02.2017 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler ilçesinde Sivil Savunma ve Deprem Haftası dolayısıyla Gazi İlköğretim Okulunda eğitim gören yaklaşık bin öğrenciye yönelik deprem ve yangın tatbikatı eğitimi verildi.

AFAD ekipleri, okul spor salonunda yaklaşık bin öğrenciye sunum eşliğinde bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi. Bilgilendirme eğitimi sonrasında AFAD, UMKE, 112 Acil, AKUT ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta senaryo gereği, yaşanan deprem sonrasında çalan siren ile öğrenciler öğretmenlerinin kontrolünde okulun bahçesine düzenli bir sıra halinde yangın merdivenini de kullanarak okulun bahçesine çıktı. Yere çökerek, tehlike anının geçmesini bekledi. Tatbikat kapsamında okuldan çıkamayan bazı öğrenciler ise AFAD ekipleri ve arkadaşları tarafından yaralı taşıma yöntemleri uygulanarak okul dışına çıkartılarak, 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi. Üst katta kalan bir öğrenci ise itfaiye ekipleri tarafından yangın merdiveni vasıtasıyla kurtarıldı.

Deprem tatbikatı ardından olası bir yangına müdahale konusunda öğrenciler ve öğretmenler uygulamalı olarak bilgilendirildi. Yanan bir mutfak tüpü yangın söndürme tüpü kullanılarak söndürüldü.

Hafta boyunca okullarda deprem ve yangına karşı bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını belirten Manisa İl Afet ve Acil Müdürü Bekir Şen, "Öğrencilerimizi depreme karşı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için ekiplerimizle çalışmalar yapacağız. Burada da öğrencilerimiz deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında paniğe kapılmadan neler yapmaları gerektiği konusunda bir tatbikat gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement