Manisa'da Dolu Yağışı Çiftçiyi Vurdu - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Dolu Yağışı Çiftçiyi Vurdu

Manisa’da, 22 Mayıs günü yağan dolu, çiftçiyi vurdu.

24.05.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, 22 Mayıs günü yağan dolu, çiftçiyi vurdu. Dolu yağışının etkili olduğu bölgelerde özellikle zeytin ve üzüm üreticileri zarar gördü. Kiraz üreticileri hasat mevsimi olması sebebiyle doludan etkilenmedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle Sancaklıiğdecik mahallesinde zarar gören ova yolları ile üzüm bağları ve zeytin bahçelerinde inceleme yaptı. İnceleme esnasında Başkan Çelik'e, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Sancaklıiğdecik Mahallesi Muhtarı Yusuf Ziya Özel eşlik etti. Yağışın büyük bir alanda etkili olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Mahallemizde ciddi bir zarar söz konusu. Üzüm bağları, zeytin bahçesi ve kiraz bağlarında zarar var. Ancak kirazların çoğu toplandığı için daha çok üzüm ve zeytinde zarar söz konusu. Yaklaşık 400 dekarlık alanda etkili olan şiddetli yağış nedeni ile üzüm bağları ve zeytin bahçelerinde yüzde 20-80 arasında bir zarar olduğunu gördük. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun" dedi.

Çiftçilerin TARSİM sigortalarını yaptırarak bu tür doğal afetlere hazırlıklı olması gerektiğini anlatan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yoğun yağışla birlikte ova yollarımızda ciddi bozulmalar meydana geldi. Yolda gelirken yağmur nedeni ile toprakların aşınması ile birlikte yolun kapalı olduğunu gördük. Ekiplerimiz yaptıkları çalışma ile yolu yeniden açtı. Hızlı bir şekilde ova yollarında bozulan alanları yapmaya devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Dolu Yağışı Çiftçiyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement