Manisa'da Don Bağlara Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Don Bağlara Zarar Verdi

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede gece hava sıcaklığının 1 dereceye düşmesiyle oluşan don nedeniyle bağlarda yüzde 20-30 oranında zarar meydana geldiğini belirtti.

20.03.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede gece hava sıcaklığının 1 dereceye düşmesiyle oluşan don nedeniyle bağlarda yüzde 20-30 oranında zarar meydana geldiğini belirtti.

Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saruhanlı ve çevresinde dün gece hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düşmesinin, bağlarda ciddi kayıplara yol açtığını dile getirdi.

Yaptıkları ilk incelemelerde hasarın henüz ne kadar olduğunun belirlenemediğini kaydeden Okur, "Tahminimize göre don sonucu bağlarda yüzde 20-30 oranında zarar meydana geldi. Don tehlikesinin iki gün daha devam edeceği belirtiliyor. Bu durum bağlara büyük zarar verecek" diye konuştu.

Bağcılıkta zirai dona karşı alınabilecek etkili bir tedbirin bulunmadığını hatırlatan Okur, çiftçilerin tek tedbirin ürünlerini zamanında sigortalatmak olduğunu vurguladı.

Okur, sigorta yaptıran üreticilerin hasarlarının tespiti için Tarım Sigortası Havuzu Sistemi (TARSİM) uzmanlarının çalışma yapmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Don Bağlara Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement