Manisa'da Gergin Meclis Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Gergin Meclis Toplantısı

Manisa\'da Gergin Meclis Toplantısı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gergin başladı.

16.03.2015 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gergin başladı. Toplantıyı izlemek üzere Meclise gelen bir vatandaşın MHP'li meclis üyesinin masasından su şişesini izinsiz alması üzerine başlayan gerginlik nedeniyle, toplantı bir saat ertelendi.

Son dönemlerde sürekli tartışmalarla gündeme gelen Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturum toplantısına su gerginliği damgasını vurdu. Meclis toplantısını izlemek üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi'nde bulunan meclis salonuna gelen vatandaşlardan biri olan Nevzat Aslan'ın, MHP'li Meclis üyesi Osman Vural'ın masasında bulunan su şişesini izinsiz alması üzerine tartışma yaşandı. MHP'li üye Osman Vural'ın vatandaşa izinsiz aldığı gerekçesi ile gösterdiği tepkiye diğer vatandaşlar da tepki gösterdi. Sözlü sataşmanın yaşandığı dakikalarda Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da suyu izinsiz alan vatandaşın sürekli konuşması üzerine vatandaşın üstüne yürümek istedi. 'Çıkarın şu adamı dışarı. Neyin hesabını soruyor. Adamın üstüne yürüyorlar' diyen Karaçoban'ı çevresindekiler sakinleştirdi.

MHP'li Osman Vural, yapılan hareketin saygısızca olduğunu belirterek, "İzin alınmadan saygısızca masalardan su topluyorlar. İnsan bir izin ister, rica eder. Burası kahvehane değil ki. Burası meclis salonu. Vatandaşın, seyircinin buraya girme hakkı yok. Oradan basını kovalıyorlar, buraya girip suları topluyorlar. Kahve değil ki burası herkes haddini bilecek. Yerini bilecek" demesi üzerine vatandaşlardan biri de, "Başkanım bu suyu bize çok görüyorsanız yazıklar olsun size" diyerek tepki gösterdi.

Bu arada MHP'nin Turgutlu Meclis Üyesi Hayriye Kaygısız da AK Parti Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e, "Bunlar sizin adamlarınız. Şişeyi alıp Cengiz başkana atacaklar. Sahip olun adamlarınıza" demesi üzerine Ömer Faruk Çelik de, "Benimle ne alakası var. Adam mahalle muhtarı" dedi.

Suyu izinsiz alan ve tartışmaların başlamasına neden olan Nevzat Aslan ise, "Ben çocuk değilim ki. Ben burada oturmuşum milleti çıkar dışarıya. O zaman kendi kararını kendin al" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Tartışmaların uzaması üzerine meclise bir saatlik ara verildi. Meclis araya girdiği sırada AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan toplantıya katılan vatandaşlardan dışarı çıkmalarını isterken, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de aynı çağrıyı ilçelerden gelen MHP'li üyelere gerçekleştirdi.

Dışarıya çıkarılmak isteyen vatandaşlar bu duruma da tepki gösterdiler. Vatandaşlar, "Bizim MHP'yle AK Parti'yle bir alakamız yok. Biz vatandaşız. Biz burada verilen kararları kendi kulağımızla duymak istiyoruz. Kimse bizi güvercin veya karga yerine koymasın. Yazıklar olsun size siz sözde milliyetçisiniz buradaki milleti dışarı atıyorsunuz. Ne biçim milliyetçisiniz siz" diyerek tepkilerini gösterdiler ve salondan ayrılmadılar. Bir başka vatandaş ise kendi mahalleleri için meclise geldiklerini belirterek "Hiçbir güç beni buradan dışarı çıkaramaz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Gergin Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • isa melih: vatandaşa bir şişe suyu çok görenler ve bunun için hır çıkaranlar ne kadar vatandaş yanlısı imiş. 0 0 Yanıtla
  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement