Manisa'da Korku Salan Dev Yılanın Zehirsiz Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika
Yaşam

Manisa'da Korku Salan Dev Yılanın Zehirsiz Olduğu Ortaya Çıktı

Manisa\'da Korku Salan Dev Yılanın Zehirsiz Olduğu Ortaya Çıktı

Manisa'da zabıta ekipleri tarafından görüntülenen 4 metre boyundaki yılanın zehirsiz türde olduğu ortaya çıktı.

20.01.2017 15:05  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, zabıta ekipleri tarafından görüntülenen yaklaşık 4 metre boyundaki yılanın, literatürdeki adı 'elaphe sauromates' olan, zehirsiz türde sarı yılan olduğu bildirildi.

YILANIN BOYU YAKLAŞIK 4 METRE

Saruhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 16 Ocak'ta öğlen saatlerinde Bedeller Mahallesi çıkışındaki Çal Dağı eteklerinde akan Eskibağ Deresi'nde suda yüzen bir yılan olduğunu farketti. Bunun üzerine araçtan inen zabıta memurlarından Halil İbrahim Yaşar, cep telefonuyla sadece suda görünen kısmı 2.5- 3 metre olan devasa büyüklükteki yılanı görüntüledi. Yaklaşık 4 metre boyunda olduğu sanılan yılanın fotoğrafı, zabıta ekipleri tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Bölgede görülen yılan tedirginlik yarattı.

ZEHİRSİZ BİR TÜR: SARI YILAN

Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapıp, endişeye gerek olmadığını bildirdi. Görülen yılanın zehirsiz bir tür olan sarı yılan olduğunu duyurdu. Açıkmada, 'sarı yılan' diye bilinen türün Manisa İli Biyolojik Envanter ve İzleme Çalışmaları kapsamında araştırılacağı da belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Manisa'da Korku Salan Dev Yılanın Zehirsiz Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement