Manisa'da Kamyonet ile Tanker Çarpıştı: 15 Ölü - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Kamyonet ile Tanker Çarpıştı: 15 Ölü

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile tanker çarpıştı. Kazada 15 kişi yaşamını yitirdi.

06.07.2015 08:06  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada 15 kişi öldü 2 kişi yaralandı. Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazayı gözyaşları içinde anlattı. Olay yerine gittiğinde yaralıların çığlıklarını duyduğunu dile getiren Öz, hayatını yaprak toplayarak kazanan işçilerin geride kalan yakınlarına da sabır diledi.

ASMA YAPRAĞI TOPLAMAYA GİDİYORLARDI

Kaza bugün saat 05.30 sıralarında Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıdığı belirtilen kamyonet çarpıştı.

ŞERİT İHLALİ YAPTI

Tankerin şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği belirtilen kazada, büyük bölümü kadın olan ve kamyonetin kasasında bulunan tarım işçisi 15 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. Tanker şoförünün ise kazadan sağ kurtulduğu öğrenildi.

Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine ambulans ve cenaze araçları sevk edildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

BELEDİYE BAŞKANI GÖRDÜKLERİNİ AĞLAYARAK ANLATTI

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, NTV yayınına bağlanarak kazayı anlattı, Öz bağlantı sırasında gözyaşlarını tutamadı:

"Kaza saat 5.30 sıralarında oldu. Çökelek mahallesinden, sahurda kalkarak bağ yaprağı toplamak için yola çıkıyorlar. Açık kasa kamyonetteler ve karşı taraftan gelen süt kamyonu biçiyor. Galiba kamyonun şoförü uyumuş. 15 kişi o anda ölüyor, 2 yaralı var ve hepsi genç."

"ÖLÜM YOLU"

"Bu yol dar ve problemlidir. Yıllardır sıkıntı yaşıyoruz ve inşaat halen devam ediyor. Yılan hikayesine döndü bu iş. Devlet büyüklerinden bir an önce bu inşaatın bitirilmesini istiyoruz. 1 yıl içinde 10-15 kaza oldu ve 20'nin üzerinde kayıp var. Bu yol ölüm yolu olmuştur..."

"O İNSANLARIN BAĞIRIŞLARINI, ÇIĞLIKLARINI DUYDUM"

"Bu yolda trafik yoğunluğu oldukça çok fazla, 24 saatin içinde 10 binin üzeirnde araç geçiyor. Yıllardır söylüyoruz yolun bitirilmesini ama geç kalınıyor. Çok üzgünüm. O insanların bağırışlarını, çığlıklarını duydum. Allah yardımcısı olsun geride kalanların, mekanları cennet olsun... Sabahın bir vakti çıkıp da yaprak toplamaya giden, günde 40-50 liraya geçinen insanlar bunlar."

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde süt tankeri ile karşılıklı çarpışan kamyonetteki ölen tarım işçilerinin sürücü Seyde Aydın (52), karısı Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ummuhan Uysal (30), Nurdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmü Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Güldane Kılınç'ın ise Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Manisa\'da Kamyonet ile Tanker Çarpıştı: 15 Ölü

Son Dakika Güncel Manisa'da Kamyonet ile Tanker Çarpıştı: 15 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (137)

  • Ankara : soframızda tükettiğimiz domateslerin ,üzümlerin,biberlerin v.d sizin o nasır tutmuş elleriniz sayesinde Allah sizlere rahmet eylesin . 23 0 Yanıtla
  • evher: BU SOYSUZ PKKLILAR PARALARI BELEDIYEN ALIP DAGA GOTURUNCE ADAMLAR İŞSİZ KALIP YOLLA GIRDILLER VE OLDULER JAFIR PKK 3 15 Yanıtla
  • mardin den mehmet: Mardin den mehmet Rabbim gani gani rahmet eylesin 18 0 Yanıtla
  • Mardinli: Karpuzmu taşıyorsunuz be kardeşim ? Kim verecek şimdi bunun hesabını ? 13 3 Yanıtla
  • 4646: ALLAH RAHMET EYLESİN 16 0 Yanıtla
  • şinasi: Bülent arıncın memleketi.rüşvet yalan dolan talan ,derneklere haksız yere operasyon.ALLAH bırakırmı.ölenlere ALLAH rahmet esin 3 12 Yanıtla
  • Bengü: Allah rahmet eylesin. hepsi evine bir çuval fazla un alabilmek ya da çocuklarina güzel şeyler giydirebilmek için çalışan anneler...fedakar, namuslu insanlar mekanınız cennet olsun 14 1 Yanıtla
  • ark: Kamyon ve kamyonete yolcu taşımanın cezasını artık ağirlaştırsinlar. 14 1 Yanıtla
  • arda: Ölenlere rahmet kamyon şoförü ne lanet okuyorum 5 10 Yanıtla
  • ruhi uz: Rabbim mekanlarini cennet eylesin geride kalan ailelere sabır versin 15 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement