Manisa'da Kar Yağışı Etkili Oldu - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Kar Yağışı Etkili Oldu

Sarıgöl ilçesinde 45 yıl aradan sonra nisan ayında yağan kar, üzüm bağlarını vurdu.

09.04.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl ilçesinde 45 yıl aradan sonra nisan ayında yağan kar, üzüm bağlarını vurdu.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin Dadağlı, Dindarlı, Alemşahlı, Yeniköy, Kahramanlar ve Şeyhdavutlar mahallelerinde etkili olan kar yağışının üzüm üretiminde zarara yol açtığını kaydetti.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) görevlilerinin bölgede acilen hasar tespit çalışması yapmasını isteyen Ülgen, "Bir süre önce de don olayı nedeniyle zarar görmüştük. Şimdi kar yağışı nedeniyle zarar oldu" dedi.

Sarıgöl'deki yayla bağlarında ciddi zarar oluştuğunu belirten Ülgen "Bu yıl doğa zararından dolayı rekoltemiz düşük olacak. Üzüm bağlarının üzerine uzun süre dayanıklı örtü sistemi yapılmalı" diye konuştu.

Dadağlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aktürk ise daha önce nisan ayında kar yağışına tanık olmadıklarına işaret ederek, "Ben böyle bir olayla ilk kez karşılaştım. Büyüklerimiz 45 yıl önce nisan ayında kar yağdığını anlatırlardı, inanmazdım ama doğruymuş bunu bu yıl gördük. Bağlarımızda zarar var. Yetkililerin acilen incelemelerini istiyoruz" dedi.

-Kar, ulaşımda aksamaya neden oldu

Manisa ve ilçelerinin yüksek kesimlerine yağan kar, İzmir-Ankara yolunun Kula-Manisa arasında ve Alaşehir-Sarıgöl- Denizli yolunda aksamaya neden oldu.

Karayolları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yolların ulaşıma kapanmaması için çalışma yaptığı bildirildi.

Salihli ilçesinin yüksek kesimlerinde dün geceden bu yana kar yağışının özellikle Kurttutan, Kemer, Poyraz, Gökeyüp, Allahdiyen, Çelikli ile Karaağaç kesimlerinde daha etkili olan yağış nedeniyle ekiplerin hazır bekletildiği öğrenildi.

- Turgutlu'da kar kalınlığı 10 santime ulaştı

Turgutlu ilçesine 15 yıl aradan sonra nisan ayında yağan karın kalınlığı 10 santime ulaştı.

İlçenin Karaköy, Baktırlı, Sivrice, Karaoluk, Ayvacık, Kabaçınar, Güney, Ören, Hacı İsalar, Kuşlar, Dağyeniköy, Aşağı Bozkır, Yukarı Bozkır, Yayla, Gökgedik, Kayrak, Çatalköprü, Dalbahçe ve Osmancık mahallelerinde çiçek açan meyve ağaçları beyaza büründü. Kiraz, armut, erik ve şeftali ağaçları da kar altında kaldı.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, kar yağışının devam ettiğini, köy yollarına ulaşım konusunda zorluk yaşanmadığını açıkladı.

Tarım arazilerindeki zararı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin tespit edeceğine değinen Günlü, "Oluşacak zararlar için gereken girişimlerde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Dağ Yeniköy Mahallesi'nin muhtarı Ali Aksoy, bölgede son olarak nisan ayı kar yağışının 15 yıl önce görüldüğünü, tarım arazilerinde zarar oluşabileceğini bildirdi.

Öte yandan Demirci ilçesindeki yağışın da Akçakertik ve Türkmen bölgelerinde etkili olduğu, 10 santime ulaşan kar kalınlığı nedeniyle yollarda tuzlama çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi.

Trafik ekipleri, Demirci-Simav istikametinde zincir ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Kar Yağışı Etkili Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement