Manisa'da Kurban Manzaraları - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Kurban Manzaraları

Manisa\'da Kurban Manzaraları

Manisa'da vatandaşlar kılınan Kurban Bayramı namazının ardından kurbanlıklarını kesmek için kesim yerlerine akın etti.

12.09.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da vatandaşlar kılınan Kurban Bayramı namazının ardından kurbanlıklarını kesmek için kesim yerlerine akın etti. Kadın kasapların dikkat çektiği kesim yerlerinde, ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi tarafından belirlenen Alaybey Mahallesi, Cumartesi pazaryeri, Laleli cumartesi pazaryeri, Karaköy pazaryeri, yeni Perşembe pazaryeri, Nurlupınar Mahallesi pazaryeri ve Horozköy Yenipazar yerinde sabahın erken saatlerinden itibaren hareketlilik başladı. Bazı vatandaşlar evlerinin bahçesinde kesim yaptı. Kimi vatandaşlar kurbanlarını görevli kasaplara, kimi vatandaşlar ise bıçağı ele alıp kurbanlığını kendisi kesti. Bazı vatandaşlar büyükbaş kurbanlıkların acizliğine uğrayarak, yere düştü. Kurban kesim yerlerinde özellikle kadın kasaplar dikkat çekti. Eşlerine yardım için bıçağı ellerine alan kadınlar, et keserken; gösterdikleri marifetlerle erkeklere taş çıkardı.

Şehzadeler Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim yerinde ise sabahın erken saatlerinde kurbanlarını kesmek için kahvaltı yapmadan gelen vatandaşlar için yiyecek standı açıldı. Stantta vatandaşlara meyve suyu, soğuk sandviç, kuru pasta ve çay ikram etti. Bu arada kurbanlıklarını kesmeye çalışırken ellerini, kollarını ve bacaklarını yaralayan acemi kasaplar, Manisa'daki çeşitli hastanelere başvurarak ayakta tedavi oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Kurban Manzaraları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement