Manisa'da Kurbanlık Satışları Başladı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Kurbanlık Satışları Başladı

Manisa\'da Kurbanlık Satışları Başladı

Manisa'da kurbanlık satışları başladıManisa'daki hayvan pazarında başlayan kurbanlık satışlarında küçükbaşlar 600 ile 900 lira arasında değişirken, büyükbaşlar 6 bin liradan başlayıp 17 bin liraya kadar çıktı.

18.08.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da kurbanlık satışları başladı

Manisa'daki hayvan pazarında başlayan kurbanlık satışlarında küçükbaşlar 600 ile 900 lira arasında değişirken, büyükbaşlar 6 bin liradan başlayıp 17 bin liraya kadar çıktı. Kurbanlık satıcılarından bazıları, darbe girişiminden dolayı piyasalarda para dönmediğini ve vatandaşın da tedirginlik yüzünden kurbanlığa ilgi göstermediğini söyledi.

Kurban Bayramı'na 23 gün kala, küçük ve büyükbaş kurbanlıklar hayvan pazarlarındaki yerini aldı. Hayvan üreticileri yetiştirdikleri kurbanlıkları pazarlara getirip müşteri beklemeye başladı. Manisa'daki hayvan pazarında da satıcı ve alıcılar hararetli kurban pazarlıkları yapmaya başladı. Satıcılar fiyatların geçen yıla göre aynı olduğunu savunurken, müşteriler de en uygun kurbanlıkları araştırdı. Küçükbaş kurbanlık satıcısı Kenan Demir, "Fiyatlar 600 liradan başlıyor, 900 liraya kadar çıkıyor. Geçen yıla göre fiyatlar hemen hemen aynı. Kurban alışverişleri yavaş yavaş başladı. Son günlerde satışların artmasını bekliyoruz. Geçen yıl satışları arife günü yapmıştık. Benim 300 kurbanlığım var. Hepsini satmayı umuyorum. Kurbanlığın pahalı olduğuna inanmıyorum. Çünkü kasapta etin kilosu 35 lira" dedi. Fiyatların geçen yıldan bir farkı olmadığını söyleyen satıcı Erkan Ertaş ise, yem fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyerek, "Bir çuval yem 55 lira. Benim 70 tane kurbanlığım var. En uygun ve iyi bir kurbanlık ortalama 750 liraya verilir" diye konuştu.

ÜRETİCİNİN GİRDİ TEPKİSİ

Büyükbaş hayvan satıcısı Murat Efe, büyükbaşlarda fiyatların yükseldiğini söyleyerek, "Geçen yıla göre hayvan başına 300-500 lira zam geldi. En düşük kurbanlık dana 5 bin 500-6 bin lira. En yükseği ise 17 bin liraya kadar çıkıyor. Yem ve mazot fiyatları çok yüksek. Neredeyse üretici kalmadı. Damızlık yetiştirenler ineklerini kestirmeye başladı. Vatandaşlar gelip geziyor, fiyatlara bakıyor, piyasayı analiz ediyor. Şimdilik çok fazla alışveriş yok. Ama bayrama doğru artmasını umuyoruz" dedi.

"DARBE GİRİŞİMİ ETKİLEDİ" İDDİASI

Kurbanlık koyun satan Burhan Tekin de 24 koyunla pazara geldiğini ve fiyatların uygun olduğunu ifade etti. Darbe girişimi yüzünden piyasalarda para dönmediğini ve insanların tedirgin olduğunu savunan Tekin, "Kurbanlıkları 650 lira ile 750 lira arasında satıyorum. Alışverişler tam olarak başlamadı. Darbe girişimi yüzünden piyasalarda para dönmüyor. Etkisi çok var. Herkeste bir tedirginlik var. Geçen seneye göre bu sene alıcı yok. Herkes son günleri bekliyor. Umudumuz son günlerde satışların artması" dedi. Hayvan pazarına gelen vatandaşlardan Mehmet Göynük de 600 liraya aldığı kurbanlığın fiyatını iyi bulduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Kurbanlık Satışları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement