Manisa'da Moldova Fahri Konsolosluğu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Moldova Fahri Konsolosluğu Açıldı

Manisa'da, Moldova Fahri Konsolosluğu törenle açıldı.

23.02.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, Moldova Fahri Konsolosluğu törenle açıldı.

İzmir ve Manisa bölgesine yönelik olarak akredite olan Moldova'nın Manisa Fahri Konsolosluğu, Moldova Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanlığı Genel Sekreteri Mihai Capatina ve Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu'nun da katılımıyla yapılan törenle hizmete girdi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, törende yaptığı konuşmada, Manisa'daki ilk diplomatik temsilciliğin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Manisa'nın sahip olduğu ekonomik güce işaret eden Bektaş, şunları söyledi:

"Moldova'yı, 4 milyar 311 milyon dolar ihracatı olan bir şehirde, misyonunun olması gerektiğini anlayan ilk ülke olması nedeniyle kutluyorum. Bunun bir başlangıç olmasını diliyorum. Manisa'nın gerçekten dışa dönük büyük bir potansiyeli var ve dışa dönük işlerimiz giderek daha da artacak. Dünya giderek küçülüyor ve ülkeler arasındaki sınırlar kalkıyor. Moldova, bizim uzunca süreden beri önemli bir partnerimiz. Ciddi anlamda bir gidiş geliş var. Bu konsolosluk, bu gidiş ve gelişi daha da arttıracaktır."

Capatina da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması bakımından açılan fahri konsolosluğun kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Bolboceanu ise fahri konsolosluğun akreditasyonunda gösterdikleri kolaylık ve ilgiden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına teşekkür ederek, "Eminim bundan sonra var olan ilişkilerimiz daha da güçlenecek" dedi.

Fahri konsolosluğunun açılışına Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Fatma Serpil Alpman, Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, Moldova'nın Manisa Fahri Konsolosluğu'na atanan Murat Genç ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de katıldı.

Capatina ve Ankara Büyükelçisi Bolboceanu, açılış öncesi Manisa Valisi Bektaş'ı makamında da ziyaret etti.

Ziyarette Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bolboceanu, iki ülke arasında vatandaşların geliş gidişlerin son 9 ay içerisinde arttığını belirterek, "Umarım bizim gençlerimiz bundan sonra daha çok sizin üniversiteye gelecek. İzmir'de gençlerimiz var, şimdi Manisa'ya da gelmeye başlayacaklar" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Moldova Fahri Konsolosluğu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement