Manisa'da Şoför Esnafının '65 Yaş' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Şoför Esnafının '65 Yaş' Tepkisi

Manisa Şoförler Odası ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli, 65 yaşın üstündeki vatandaşlara ücretsiz toplu taşıma hakkı tanınmasının ardından ÖTV ve benzin zamları ile zor durumda olan esnafı iyice vurduğunu söyledi.

22.04.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Şoförler Odası ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli, 65 yaşın üstündeki vatandaşlara ücretsiz toplu taşıma hakkı tanınmasının ardından ÖTV ve benzin zamları ile zor durumda olan esnafı iyice vurduğunu söyledi. Uygulamadan önce 3 bin kişinin 65 yaş üstü kartı kullandığını ancak bu sayının 12 binlere çıktığını kaydeden Enli, acil çözüm bulunmasını istedi.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası, ilçe başkanları ile bir araya gelerek düzenlediği toplantıda sorunları dile getirdi. Şöforler ve Otomobilciler Odası'nda gerçekleşen toplantıya 15 ilçenin oda başkanları katıldı. Oda Başkanı Yusuf Enli, büyükşehir olan kentin ulaşım planının yeniden yapılacağını belirterek, şoförlerin bu yeni sisteme uyum sağlaması için çalıştıklarını ifade etti.

Şoförlerin sorunlarının konuşulduğu toplantıda Başkan Enli, esnafın pek çok sıkıntısının olduğunu ancak uygulanmaya başlanan 65 yaş üstü ücretsiz şehir içi taşıma sisteminin esnafı mağdur ettiğini dile getirdi.

Kentte yaklaşık 20 bin şoför esnafın olduğunu kaydeden Enli, ÖTV ve benzin giderlerinin esnafın belini büktüğünü ancak esnafı koruyacak tedbirler alınmadığından yakındı. Enli, "Bu yasa çıkacağı zaman bize gelen taslakta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara bir bilet, kart verileceği ve sonucunda bunun hizmet karşılığının tespiti yapılarak meslek sahiplerine ödeneceği bildirilmişti. Torba yasası kapsamında çıktığı için sanırım gözden kaçan bir durum oldu. Hesaplamalarımıza bakıldığında ayda 140 - 165 bin lira civarında bir zarar söz konusudur. Kişi başına ise 750 TL ile 1000 TL arasında bir kazanç kaybı oluyor. Bu sıkıntıları milletvekillerimiz ve tüm yetkililerle paylaştık ve düzlüğe çıkarmak için uğraş veriyoruz. Eskiden 10 kişi ile giden araçlar şimdi 40 kişi ve üstünde yolcuyla gidiyor. Ekmek, su almaya, hiç arabaya binmeyenler binmeye başladı. Kaç kişinin bindiğinin bir tespiti de elimizde yok. Manisa'da kent kart kullanımı sonucunda 3 bine yakın vatandaş 65 yaş üstü kartı kullanıyordu. Şimdi bakıldığında bu rakam 12-13 bine çıktı" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Şoför Esnafının '65 Yaş' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement