Manisa'da Tahir Elçi'nin Öldürülmesi ve Gazetecilerin Tutuklanmasına Protesto - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Tahir Elçi'nin Öldürülmesi ve Gazetecilerin Tutuklanmasına Protesto

Manisa\'da Tahir Elçi\'nin Öldürülmesi ve Gazetecilerin Tutuklanmasına Protesto

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmaları Manisa'da bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler tarafından oluşturulan Emek, Demokrasi ve Barış Platformu tarafından protesto edildi.

30.11.2015 02:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmaları Manisa'da bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler tarafından oluşturulan Emek, Demokrasi ve Barış Platformu tarafından protesto edildi.

Manolya Meydan'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, "Baskılara Katliamlara İnat, Barışı Savunuyoruz" yazılı pankart ve "Barış Elçisi Öldürüldü", "Katilleri Tanıyoruz", "Şehit Namırın" yazılı dövizler açtı. "Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi" sloganlarının atıldığı eylemde, grup adına Manisa Emek, Demokrasi ve Barış Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Önel basın açıklamasını okudu. Önel, basın açıklamasına ilk olarak MİT TIR'ları haberi soruşturması kapsamında gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki göstererek başladı. İki gazetecinin tutuklanmasının akıllara "Sıra kimde", "Türkiye nereye gidiyor" sorularını getirdiğini belirten Önel, "Bu tutuklamaları kınarken, dün Diyarbakır'dan gelen haberle hepimiz derinden sarsıldık. Son bir haftada, sokağa çıkma yasakları sonrasındaki devlet saldırılarının dozunun gittikçe artırılması, bir Rusya uçağının Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından düşürülmesi ve hükümetin yasadışı faaliyetlerini ortaya çıkaran Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından gerçekleşen bu suikast, ülkeyi yönetenlerin asıl amaçlarının ne olduğunu tüm açıklığı ile göstermektedir" dedi.

"KINIYORUZ"

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınadıklarını dile getiren Önel, şöyle devam etti:

"Basın susturulmuş, hukuk katledilmiştir. 'Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun' diyen Tahir Elçi'nin uğruna canını verdiği barışı ve kardeşliği omuzlayacak milyonlar, ülkemizde kalıcı barışı ve demokrasiyi istemeyen, içerde ve dışarıda savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı mücadelesini kararlıkla sürdürecektir. Bizler emek, barış ve demokrasi mücadelesinin tarafı olarak, bu haince tuzaklara karşı, halkların eşitlik, özgürlük ve barış isteyen sesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Manisa Emek, Demokrasi ve Barış Platformu olarak, barışın ve kardeşliğin Elçi'sini katledenleri bir kez daha kınıyoruz. Tahir Elçi'nin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Elçi'yi hedef alan suikastta hayatını kaybeden polis memurlarının ailesine ve yakınlarına başsağlığı, tüm yaralılara acil şifa diliyoruz. Basına yapılan saldırıları da kınıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, kalabalık, bir süre teapkilerini dile getiren sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Tahir Elçi'nin Öldürülmesi ve Gazetecilerin Tutuklanmasına Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement