Manisa'da Ulaşım Hamlesi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Ulaşım Hamlesi

Manisa\'da Ulaşım Hamlesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karsan firmasından 15 milyon TL’ye satın alınan 71 otobüs törenle teslim alındı.

20.11.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karsan firmasından 15 milyon TL'ye satın alınan 71 otobüs törenle teslim alındı. Törene katılan Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı, Karsan olarak ulaşımda lider olduklarını belirtirken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de il genelinde en ücra köşeye kadar ulaşarak vatandaşlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar, Soma, Turgutlu, Salihli ilçeleri ile birlikte Şehzadeler ilçesi mahallelerinde verdiği toplu ulaşım hizmet ağını genişletti. Mevcut 23 araca ek olarak Karsan firması ile yapılan görüşmelerin ardından 71 yeni araç alınarak hizmete girdi. Cumhuriyet meydanında yapılan törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Elektronik kart ödemeli sistemin yanı sıra 24 saat kamerayla izlenebilen tam donanımlı araçlar, engelli bireylerin kullanımına uygun tasarlandı. Yeni alınan araçlar köyden mahalleye dönüşen ve toplu taşıma hizmeti alamayan noktalarda vatandaşların ilçe merkezlerine ulaşımını sağlayacak. Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunus Emre ilçelerinde mevcut güzergahların yanı sıra yeni oluşturulan güzergahlarla birlikte toplam 54 güzergahta hizmet verecek, araçlar toplu ulaşım sorununu kökten çözecek.

ULAŞIMDA LİDERLİĞİ ÜSTLENDİK

Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı törende yaptığı konuşmada, 90 bin üretim kapasiteli fabrikanın bugüne kadar yüz binlerce araç ürettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bunların içinde toplu taşıma araçları çok önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda ulaştırmada atılan adımlar yeni teknolojilerle Karsan kendine yeni bir vizyon çizmiş ve ulaşımda sınırsız çözüm sunma vizyonuyla ileriye dönük yeni projeler üretmeye başlamış ve bunları birer birer son 5 yıl içinde devreye almıştır. Türkiye'nin yaşamakta olduğu ulaşımda dönüşüm Karsan'ın vizyonunu etkilemiş ve yeni ürünlere jest, atak ve otobüsleriyle Türkiye'de hizmet vermeye başlamıştır. Bugün baktığınızda 12 ve 18 metrelik otobüslerden binden fazla otobüs büyükşehirler de hizmet vermekte olup aynı zamanda bunların satış sonrası hizmetleri, garaj işletmeleri Karsan tarafından almış olduğu ihaleler çerçevesinde yapılmaktadır."

Ulaşımda dönüşümde liderliği üstlendiklerini anlatan Kitapçı, "Bugün baktığınızda özellikle son dönemde Manisa'nın bir marka olma yolunda ne kadar yol kat ettiğini ben bir Manisalı olmayarak dışarıdan bakarak çok rahat görebiliyorum. Bugün teslimatını gerçekleştirmekte olduğumuz 71 otobüsümüzle beraber Manisa sınırları içerisinde 150 otobüsümüz hizmet vermeye başlamış oluyor" şeklinde konuştu.

TEK GAYEMİZ HİZMET

Kendileri için en büyük mutluluğun vatandaşa hizmet olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları söyledi:

"Bizim için en büyük mutluluk vatandaşa yönelik yaptığımız bu hizmet hamlesinin ulaşım hamlesinin en ücra köşelere kadar ulaşabilmesidir. Tek bu gaye ile çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün merkezde bulunan Yunus Emre, Şehzadeler ve 15 ilçemizde toplu ulaşım hizmeti verecek olan 71 yeni otobüsü sizlerin hizmetine sunmaktan büyük gurur duyuyoruz."

Alınan otobüslerin hiçbir yerden kredi kullanılmadan tamamen Büyükşehir Belediyesinin imkanları ile peşin para ödenerek alındığını kaydeden Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herhangi bir borçlanma yapılmadı. Büyükşehirin kendi öz kaynaklarıyla bunların tamamı hiçbir kredi kullanılmadan alındı. Bu araçlar için toplam ödenen miktar 14 milyon 427 bin 607 lira. Yaklaşık 15 milyon liraya yakın bir bedeli peşin olarak bünyemize kattık. Bunu alırken büyükşehir belediyemiz KDV istisnasından da yararlanarak 2 milyon 446 bin 973 TL tasarruf sağlamıştır."

Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesinin il bütününde toplu ulaşıma nefes aldıracak bu hamlesinin Manisa merkezini de rahatlatacağını belirtti. Yeni alınan 71 aracın 14 tanesinin merkez ilçelere toplu taşıma hizmeti vereceğini anlatan Ergün, şöyle konuştu: "Alçak tabanlı, yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımına uygun Karsan atak araçları, vatandaşların daha güvenli ve konforlu toplu taşıma hizmeti alabilmelerine olanak sağlayacak. Mahallelerden ilçe merkezlerine toplu taşıma hizmetini planlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bir sonraki adımı ilçeler arası ulaşım olarak planladı. Bu kapsamda ilçeler arasında toplam 8 toplu taşıma güzergahı planlandı."

Manisa Büyükşehir Belediyesince yakın zamanda Selendi-Kula-Akhisar, Demirci-Gördes-Akhisar, Demirci-Köprübaşı-Salihli, Sarıgöl-Alaşehir-Salihli, Soma-Kırkağaç-Akhisar, Akhisar-Gölmarmara-Salihli, Akhisar-Saruhanlı-Manisa Merkez ve Salihli-Ahmetli-Turgutlu-Manisa Merkez güzergahlarında da toplu taşıma planlaması yapıldı. İlk etapta Selendi-Kula-Salihli ve Demirci-Gördes ilçeleri arasında faaliyet gösterecek olan araçlar bu güzergahlarda hizmet vermeye başlayacak.

Yapılan konuşmaların ardından Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı, otobüslerin temsili anahtarını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e takdim etti. Yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından protokol üyeleri yeni araçları gezerek araç şoförlerine kazasız belasız yolculuklar temennisinde bulundu.

Törenin ardından yeni otobüsler kentte tur attı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Ulaşım Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement