Manisa'da Yarıştırılan Lezzetler Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Yarıştırılan Lezzetler Ödüllendirildi

Manisa\'da Yarıştırılan Lezzetler Ödüllendirildi

Manisa'da yarıştırılan lezzetler ödüllendirildiManisa Lokantacılar Odası tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen geleneksel yemek yarışmasında, 'Etli', 'Zeytinyağlı Yemekler' ile 'Hamur işi ve Tatlılar' kategorisinde dereceye girenler ödüllendirildi.

22.04.2016 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da yarıştırılan lezzetler ödüllendirildi

Manisa Lokantacılar Odası tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen geleneksel yemek yarışmasında, 'Etli', 'Zeytinyağlı Yemekler' ile 'Hamur işi ve Tatlılar' kategorisinde dereceye girenler ödüllendirildi.

Manisa Lokantacılar Odası tarafından 476'ıncı Uluslararası Mesir Festivali kapsamında bu yıl 16'ıncı kez düzenlenen yemek yarışması, Şehzadeler'de Tarihi Yeni Han'ın develik bölümünde yapıldı. Gezelim Görelim Programı'nın sunucusu Gaffar Uzuner'in sunuculuğu yaptığı yarışmaya; Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Mehmet Özkan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter, Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, Uşak, Mersin, Karaman, Erdemit, Bursa ilerlerinden lokantacılar odası yöneticileri ile yarışmaya katılanlar ve aileleri katıldı. 'Etli Yemekler', 'Zeytinyağlı Yemekler', 'Hamurişi ve Tatlılar' kategorisinde yapılan yarışmada, her kategoride beşer jüri üyesi bulundu. Yarışmaya 'Etliler' kategorisinde 8, 'Zeytinyağlılar' kategorisinde 17, 'Hamurişi'nde 13 ve 'Tatlılarda' 28 olmak üzere toplam 66 yarışmacı katıldı. Yarışmaya 62 ev hanımı katılırken, dört tanede erkek aday da yarışmada yer aldı.

Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, yarışmanın amacının Manisa'ya özgü geleneksel yemekleri ön plana çıkarmak olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından jüri üyelerine tek tek yemekler, tatlılar ve hamur işleri sunularak tattırıldı. Jüri üyeleri görsel 50, tadı 50 olmak üzere puanlama yaptı. Jüri üyeleri bir taraftan kendilerine sunulan yemekleri, tatlıları ve hamur işleri tadarken; bir taraftan da tatların birbirine karışmaması için bol bol soda tüketti. Yarışma boyunca yaklaşık 250'e yakın sodanın tüketildiği belirtildi. Yaklaşık 2 saat süren yarışma sonunda dereceye girenler sunucu Gaffar Uzuner tarafından açıklandı.

Yarışmada Tatlılar kategorisinde birinciliği 'Mesir Macunu Tramisu' tatlısıyla Hatice Başlevent, ikinciliği 'Karamelli Muzlu Cup' tatlısıyla Derya Çokgezen, üçüncülüğü 'Tahinli Kabak' tatlısıyla Sultan Dede oldu. Tatlılar kategorisinin ödüllerini Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı takdim etti. Zeytinyağlı yemekler kategorisinde birinciliği 'Lahana Dolmasıyla' Emine Eksinler, ikinciliği 'Vişneli Sarmayla' Selçuk Şahin, üçüncülüğü 'Hamsili Pilav' ile Zeynep Açıkmeşe oldu. Zeytinyağlı yemekler kategorisinin ödüllerini MESOB Başkanı Hasan Geriter takdim etti. Etliler kategorisinde ise birinciliği 'Tavuk Sarmayla' Yunus Emre Onur, ikinciliği 'Bayram Büryani' ile Gülhan Gazelci, üçüncülüğü 'Mantarlı Et Göveç' ile Şevval Kaya oldu. Etliler kategorisinin ödüllerini ise AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ödüllerini takdim etti.

DERECEYE GİRENLERE ALTIN

Hamur işlerinde kategorisinde birinciliği 'Çilek Şöleni'yle Ayşegül Onaylı, ikinciliği 'Siyah İncim' ile Nurdan Uçman Bacak, üçüncülüğü 'Fıççın' ile Muazzez Eren elde etti. Hamur işleri kategorisinin ödüllerini Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler verdi. Üç kategoride dereceye girenlerin ödüllerini yarışmaya katılan protokol üyeleri verdi. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edildi.

Ödül töreninden sonra yarışmaya katılan yemekler katılanlara ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Yarıştırılan Lezzetler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement