Manisa'daki 458 Riskli Yapıdan 118'i Yıkıldı - Son Dakika
Yerel

Manisa'daki 458 Riskli Yapıdan 118'i Yıkıldı

Manisa\'daki 458 Riskli Yapıdan 118\'i Yıkıldı

Manisa’da genelinde 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' kapsamında Riskli Yapı ilan edilen binaların yıkımı sürüyor.

19.03.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da genelinde 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' kapsamında Riskli Yapı ilan edilen binaların yıkımı sürüyor. Riskli yapı ilan edilen 458 binadan 118'inin yıkımı ise tamamlandı.

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade Manisa il genelinde 17 Mart tarihi itibariyle 458 binanın riskli yapı olarak ilan edildiğini söyledi. Hasanzade, "Manisa il genelinde riskli yapı ilan edilen 458 bina var. Bunların içinde bağımsız bölüm olarak 716 daire ve 173 işyeri bulunuyor. Bugüne kadar İl genelinde 118 riskli yapımın yıkımı tamamlandı ve yıkımlar devam edecek" dedi.

Riskli yapıların ağırlıklı olarak Manisa merkez, Akhisar, Soma, Turgutlu, Salihli ve Saruhanlı'da olduğunu kaydeden Hasanzade, son zamanlarda Alaşehir Demirci ve Kula'dan da riskli yapıların işleme konulduğunu açıkladı.

Yıkımı yapılan riskli binaların mal sahipleri tarafından yıkımlarının gerçekleştirildiğini kaydeden Hasanzade, yıkımı yapılan binaların yerlerine yüzde 99 oranında yine yeni yapıların yapılacağını ve mal sahiplerine bakanlık tarafından büyük imkanlar tanındığını söyledi. Riskli binasını yıkarak yerine yeni bina yapmak isteyen vatandaşların Bakanlık ile protokol yapan bankalardan kredi çekmesi halinde kredinin yüzde 45'inin bakanlık tarafından ödendiğine dikkat çeken Hasanzade, amaçlarının vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı yapılarda ikamet etmelerini sağlamak olduğunu söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'daki 458 Riskli Yapıdan 118'i Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement