Manisa'daki Demokrasi Nöbetinin Yeni Adresi Cumhuriyet Meydanı - Son Dakika
Güncel

Manisa'daki Demokrasi Nöbetinin Yeni Adresi Cumhuriyet Meydanı

Manisa\'daki Demokrasi Nöbetinin Yeni Adresi Cumhuriyet Meydanı

Manisa'daki demokrasi nöbetinin yeni adresi Cumhuriyet MeydanıMANİSA'daki demokrasi nöbetinin yeri, kalabalığın artmasıyla Manolya Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na alındı.

27.07.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'daki demokrasi nöbetinin yeni adresi Cumhuriyet Meydanı

MANİSA'daki demokrasi nöbetinin yeri, kalabalığın artmasıyla Manolya Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na alındı. Yaklaşık 3 bin kişi, Türk bayraklarıyla, darbe girişimini lanetledi. Manisa Bisiklet Sporları Derneği ise darbe girişimini protesto etmek amacıyla 15 kilometre pedal çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, darbe girişiminin ardından halkı meydanlara çağırmasıyla başlatılan demokrasi nöbeti, Manisa'da da aralıksız sürüyor. Daha önce Manolya Meydanı'nda tutulan nöbetin yeri, caddelere taşan halkın trafiği olumsuz etkilememesi için dün (salı) geceden itibaren Cumhuriyet Meydanı'na alındı. Yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla bu kez Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu. AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, Doğa ve Mille Parklar 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ile sivil toplum örgütlerinin başkanları da nöbete destek verdi. Kimi vatandaşlar sandalyelere oturarak Türk bayraklarını sallarken, kimileri ise belediyeler tarafından kendilerine verilen hasırları serip yere oturarak nöbet tuttu. Şehzadeler ile Yunusemre belediyeleri, meydanda kurdukları çadırlarda vatandaşlara poğaça, çay, limonata, pilav ve çorba ikramında bulundu. Dağıtılan ikramlardan almak isteyen vatandaşlar zaman zaman yoğunluk oluşturdu.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla başladıkları nöbeti yine Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla bitireceklerini belirtti.

DEMOKRASİ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Manisa Bisiklet Sporları Derneği ise darbe girişimini protesto etmek amacıyla Türk bayrakları eşliğinde 'Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet' adı altında yaklaşık 15 kilometre pedal çevirdi. Manisa Valiliği binasının önünden gece başlayan bisiklet turu Doğu, İzmir, Mustafa Kemal Paşa ve 8 Eylül caddeleri üzerinden geçildikten sonra tekrar Valilik önünde son buldu.

Manisa Bisiklet Sporları Derneği Başkanı Yüksel Gemici, "Derneğimizin içerisindeki değişik ideolojideki insanlarımızın birlik ve beraberlik içinde olduğunu, tek vatanımız Türkiye'ye sahip çıktıklarını yaptığımız bisiklet turunda gösterdik" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'daki Demokrasi Nöbetinin Yeni Adresi Cumhuriyet Meydanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
    21:39 Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

    Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathanede Dengbej Evi, kütüphane, okuma, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yapıyı Beyaz Saray'a benzeterek, Şırnak halkının buraya Beyaz Saray dediğini söyledi. Yarka, gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve dijital gençlik merkezi yapacaklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi
    21:38 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı ve vatandaşlara seslendi. Özel, oy kullanmaya kadar herkesin komşularına, müşterilerine, öğrencilerine, arkadaşlarına ulaşarak CHP'ye destek vermelerini istedi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement