Manisa'daki Dolu Yağışı - Son Dakika
Yerel

Manisa'daki Dolu Yağışı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa'da önceki gün meydana gelen sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle 57 bin 250 dekarlık ekili alanın zarar gördüğünü söyledi.

05.06.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa'da önceki gün meydana gelen sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle 57 bin 250 dekarlık ekili alanın zarar gördüğünü söyledi.

Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan eden dolu yağışının ardından ekili tarım alanlarında zarar tespit çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Salihli, Kula, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinin dolu yağışından etkilendiği bilgisini veren Çebi, Salihli'de 10 bin, Sarıgöl'de 42 bin, Alaşehir'de 5 bin, Kula'da 250 dekarlık ekili alanlarda yüzde 10 ile yüzde 100 oranlarında hasar oluştuğunu ifade etti.

Söz konusu bölgelerde 3 bin 737 çiftçinin zarara uğradığının anlaşıldığını kaydeden Çebi, "Çalışmaları titizlikle yürütüyoruz, genel hatlarıyla tespitlerimizi tamamladık. Dolu yağar yağmaz ekiplerimizle araziye çıktık ve incelemelerimizi yaptık. Şahıs bazda da birebir dilekçeleri alarak son çalışmaları yaparak bunları bakanlığımıza göndereceğiz" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu kararıyla Ziraat Bankası'ndan düşük faizli "zirai kredi" kullanan çiftçilerin borçlarının geri ödemesinin belli bir süre ertelendiğine işaret eden Çebi, TARSİM kapsamında tarım sigortası yaptıran üreticilerin ise zararlarının karşılanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'daki Dolu Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement