Manisa'daki Karantina Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Manisa'daki Karantina Uygulaması

Manisa'nın Demirci ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı nedeniyle, 15 mahallede uygulanan karantinanın kaldırıldığı bildirildi.

10.10.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Demirci ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı nedeniyle, 15 mahallede uygulanan karantinanın kaldırıldığı bildirildi.

Demirci İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı büyükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı nedeniyle 15 mahallede 60 günlük karantina uygulandığı hatırlatıldı. Alaağaç ve Çandır mahallesinde çiçek hastalığı tespit edilen 30 büyükbaş hayvanın kontrollü olarak imha edildiği, tüm mahallelerde bulunan büyükbaş hayvanlara sığır aşısı ve ilaçlama çalışması yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hayvanları imha edilen 14 çiftçiye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toplam 235 bin lira ödeme yapılacağı belirtildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2 Ağustos 2016'da Alaağaç ve Çandır mahallelerinde büyükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı tespit edilmesi üzerine Iklıkçı, Yarbasan, Boyacık, Çağıllar, Kerpiçlik, Küçükoba, Eskihisar, Esenyurt, Mezitler, Gömeçler, Ayvaalan, Durhasan, Marmaracık mahallelerine hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'daki Karantina Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement