Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Saruhanlı ilçesine meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı

04.11.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı ilçesine meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.

Yiğit Sokak'ta, Mustafa Ali Öztürk'ün idaresindeki 45 R 6727 plakalı otomobil, Mustafa Köksaldı'nın yönetimindeki 45 S 7223 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada araç sürücülerinden Mustafa Ali Öztürk yaralandı.

Otomobilin çarptığı kadın yaralandı

Heybeli köyünde Aytaç Kula yönetimindeki 63 VB 612 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Yaşariye Çeşmebaşı'na (37) çarptı.

Kazada yaralanan ve zihinsel engelli olduğu öğrenilen Çeşmebaşı, ambulansla Saruhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

"Aynalı kavşak" denildi

Sarıgöl'de Alaşehir- Buldan köprülü kavşağına araçların köprüyü tam olarak görebilmesi amacıyla büyük bir iç bükey ayna konuldu.

Sarıgöl Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı İbrahim Bulanık, amacın meydana gelebilecek kazaları önlemek olduğunu belirterek, konulan ayna sebebiyle vatandaşların adres tarif ederken kavşağı "Aynalı Kavşak" adıyla andığına işaret etti.

Kaymakam köylerde sorunları dinledi

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, ilçeye bağlı Gökçeköy beldesi ile Taşdibi ve Kepenekli köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunları dinledi.

Köy sakinleriyle kahvehanede sohbet eden Kanyılmaz, talep ve isteklerini not alarak, devletin kendilere ayırdığı bütçeyi vatandaş odaklı hizmetlerde değerlendirdiklerini kaydetti.

Kanyılmaz, "Halkın talebi bizim için önemli, onlar talep edecek biz yapacağız. Bunun nedenle halkın sesine kulak vermek için köylerdeyiz" dedi.

Öğretmenlerden kan bağış kampanyasına destek

Salihli Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlkokulu'nda görev yapan öğretmenler Kızılay Haftası dolayısıyla kan bağışına dikkat çekmek için kan bağışında bulundu.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe öğretmenlerin yanı sıra bazı veliler ve okul müdürü Sedat Günay katıldı.

Günay, kanın, günümüzde en çok ihtiyacı hissedilen konuların başında geldiğini belirterek, "Okulumuzun Kızılay ve Sağlık Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi. Velilerimiz ve okul personelimiz kampanyaya destek oldukları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Salihli'ye doğalgaz

Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Belediye'nin merkezi ısıtma konusunda üzerine düşen görevi yaptığını söyledi.

Sungur, düzenlediğini basın toplantısında, "Salihli'ye doğalgazın gelmesini Belediye'nin engellediğini" iddia edenlerin aynı statüde bulunan Ahmetli, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi ve Soma ilçelerini örnek göstererek bu ilçelerden hangisinin istenilen rakama ulaştığını sordu.

Sungur, şunları kaydetti:

"Belediyeler Kanunu belediyelere böyle bir sorumluluk vermemiştir. Belediyemizin hiçbir yetkilisi 'Doğalgaz, jeotermal yatırımımıza alternatiftir, istemiyoruz' gibi bir görüş hiçbir zaman dile getirmemiştir. 'TOKİ de istemiyoruz' dememiştir. Gündemde doğalgaz yokken Salihli Belediye Meclisi 1990 yılının başlarında jeotermalle konut ısıtmayı projelendirmiş ve 2000 yılının başlarında da bu proje yaşama geçirilmiştir. Sıcak suyu artırma, sistemi rehabilite etme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Salihli Belediyesi, merkezi ısıtma konusunda üzerine düşen görevini yapmaktadır." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement