Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tülay, Sardes Satranç Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

30.09.2014 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA (AA)- Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Salihli'de Sardes Satranç Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Merkez hakkında yetkililerden bilgi alan Tülay, Manisalı sporcuların son yıllarda önemli başarılara imza attığını, bu gelişmenin gençleri satranca teşvik ettiğini kaydetti.

Tülay, Sardes Satranç Eğitim Merkezi tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Uluslar Arası Satranç Turnuvası'na da Federasyon olarak gerekli desteğin verildiğini sözlerine ekledi.

- Salihli'de Ahilik Haftası kutlandı

Salihli Madeni Eşya Sanatkarlar Odası, Ahilik Haftası'nı hizmet binasında esnaf oda başkanları ve oda üyelerinin katılımı ile kutladı.

Törende meslekte 25. yılını dolduran esnaf ile yılın genç girişimcilerine plaket ve belgeleri verildi.

Ahlaki kuralların asla değişmeyeceğini belirten Salihli Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Hisar, "Teknoloji değişebilir, üretim tarzınız değişebilir, kullandığınız malzeme, istihdam yöntemi değişebilir. Fakat sizin işinizi iyi yapmanızı, topluma olumlu katkılar sağlamanızı ve kendi meslek grubu içerisindeki ilişkilerinizi düzenleyen ahlaki kurallar asla değişmez" diye konuştu.

Polisten sahte para uyarısı

Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluğu artan hayvan satış noktalarında sahte paraya karşı dikkatli olmaları konusunda esnaf ve vatandaşları uyarıldı.

Canlı Hayvan Borsasındaki esnaf ise durumdan bir hayli memnun olduklarını belirterek polislerin kendilerine yardımcı olduklarını ve kendilerini bilgilendirdiklerini belirtti.

Kula'da da ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından broşür dağıtılarak vatandaşlara kurban bayramı öncesinde sahte paraya karşı uyarılarda bulunuldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bayram öncesinde hayvan pazarlarında meydana gelebilecek sahte para olaylarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları istendi.

TUTSO Eylül ayı toplantısı yapıldı

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı.

TUTSO meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren TUTSO Yönetim Kurulu üyesi Veli Karakurt'un oturduğu masaya üzerinde "Seni Unutmayacağız" yazısı bulunan bir çiçek kondu. Karakurt'tan boşalan meclis üyeliğine yedek üye Cemal Şirinbaş, yönetim kurulu üyeliğine ise Halil Artan getirildi.

Meclis toplantısına konuk olan İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) yetkilileri ile TEİAŞ yetkilileri, sunum eşliğinde organize sanayi bölgesi hakkında meclis üyelerine bilgiler verdiler.

KOSGEB desteklerinden faydalanması için gerçekleştirdikleri eğitimlere 308 kişinin katılarak, 42 kişinin işyerini açtığını kaydeden TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "Kasım ayında yeni bir girişimcilik eğitimi açıyoruz, eğitime katılmak isteyen girişimci adaylarını odamıza bekliyoruz" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement