Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Şehzadeler Belediyesi, sabah saatlerinden itibaren Manisa’da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kriz masası oluşturdu.

31.12.2014 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediyesi, sabah saatlerinden itibaren Manisa'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kriz masası oluşturdu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların kar yağışından kaynaklanabilecek olumsuzluklarla ilgili 444 90 45 numaralı telefonla kriz masasına ulaşabileceğini belirterek, acil yardım ekiplerinin gece gündüz vatandaşların emrinde olduğunu kaydetti.

Kışın bütün ihtişamıyla varlığını hissettirdiğini belirten Çelik, açıklamasında şunları ifade etti:

"Kar ilimizi ve tüm Ege Bölgesi'ni etkisi altına aldı. Meteorolojik verilere göre devam edeceği anlaşılan kar yağışı ve soğuk hava, yaşamını sokakta geçiren garip ve gureba için hayati tehlike oluşturacak. Şehzadeler Belediyesi olarak sokakta kalıp hayati tehlike altında olan vatandaşlarımızı, devletimizin, milletimizin ve hemşehrilerimizin şefkatiyle buluşturmak bizim için şereftir. Acil yardım ekiplerimiz, gece gündüz vatandaşlarımızın emrindedir."

- Demirci ve Gördes'te kapalı yol kalmadı

Manisa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle büyükşehir belediyesi tarafından oluşturulan kriz masası öncülüğünde yapılan çalışmalarla Demirci ve Gördes'te kapanan yollar trafiğe açıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, yaptığı açıklamada, Demirci- Sındırgı ve Gördes-Beğenler yollarında ulaşımın normale döndüğünü, ekiplerin 24 saat esasıyla bölgede hazır bekletileceğini söyledi.

Kötü hava koşullarına önceden hazırlıklı olmalarının sıkıntının önüne geçtiğini dile getiren Gençoğlu, şunları kaydetti:

"Yoğun karla birlikte Demirci-Sındırgı yolu trafiğe kapanmıştı. Kısa sürede 14 kişiden oluşan ekibimizi iki kar küreme aracı ve bir adet dozer ile birlikte buraya yönlendirdik. Şu anda yollar trafiğe açıldı. Aynı şekilde Gördes, Beğenler, Evciler ve Hanya yollarını da trafiğe açtık. Ekiplerimiz 24 saat boyunca bölgede herhangi bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla görev yapacaklar. Büyükşehir belediyesi olarak Demirci ve Gördes'te her türlü tedbirimizi almış bulunmaktayız."

Esnaf 425 milyon liralık kredi kullandı

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, 2014 yılında il genelinde yaklaşık 20 bin esnafın 425 milyon lira kredi kullandığını bildirdi.

Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılında plasman hacmi açısından büyük sıkıntılar yaşamadıklarını, kredi talebi çokluğu nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Esnaflara yüzde yüzde 5 faizle kredi imkanı sunduklarını belirten Çınar, şunları kaydetti:

"2014 yılında kredilerde yüzde 20'lik bir artış yapıldı. Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. İl genelinde yaklaşık 20 bin esnaf 425 milyon lira kredi kullandı. İl genelinde 50 bin esnaf sanatkar olduğunu düşünürsek esnafın yüzde 40'ı kredi kullanıyor. 2015 yılının çok kolay geçeceğini düşünmüyorum. Ekonomik sıkıntı yaşanacağı konusunda bilgiler geliyor. Esnaf sanatkar olarak işimizi sıkı tutmamız gerekiyor. Kredilendirmelerde iyi bir destek sağlanırsa bu sıkıntıyı hafif geçiririz ama 2015'in öyle rahat bir yıl olacağını düşünmüyorum."

- Büyükşehir zabıtasından yılbaşı öncesi denetim

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılbaşı öncesi eğlence mekanlarına yönelik denetim yaptıklarını bildirdi.

Bu çalışmalarla Manisalıların sağlıklı ve huzurlu bir yılbaşı gecesi geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden İra, "Halkımızın huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yılbaşı gecesi geçirmesi amacıyla denetimlerimizi sıklaştırdık. Denetim yaptığımız eğlence yerlerinde işletmecilerimizin gerekli kurallara uyduğu görüldü" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement