Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa'ya gönderilen 11 yeni ambulans, düzenlenen törenle alındı.

27.03.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa'ya gönderilen 11 yeni ambulans, düzenlenen törenle alındı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 11 ambulansın yaklaşık 2 milyon lira değerinde olduğunu belirterek, "Ambulanslardan birisi 4x4 özellikli ve bir kalemde Manisa'nın hizmetine sunulabiliyor" dedi.

Törene katılan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da ambulansların yol güzergahını kamera sistemi ile kayıt altına aldığına dikkati çekti.

Manisa il Sağlık Müdürü Metin Kaplan, Manisa'da 30 bin kişiye bir ambulans düştüğünü, Türkiye ortalamasının ise 50 bin kişiye bir ambulans olduğunu vurguladı.

Kaplan, teslim edilen 11 ambulans ile Manisa'daki ambulans sayısının 83'e ulaştığını, ambulansların ortalama yaşının 3 yaşında olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Bektaş ve Milletvekili Yurtaş, ambulansların anahtarların ATT personeline teslim etti.

Üzüm rekoltesinde düşüş beklentisi

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, son 15 günde yaşanan zirai don sebebiyle bağların zarar gördüğünü öne sürerek, "Üzümün başkenti Saruhanlı'da bu yıl üzüm üretimi geçmiş yıllara göre düşük olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saruhanlı ve çevresinde erken üzüm hasadı yapılan bağlarda zirai donun oldukça fazla görüldüğünü söyledi.

Son 15 gün içerisinde ilçede 2 kez zirai don yaşandığını anlatan Okur, "Saruhanlı'daki 80 bin dekara yakın bağda, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası ekibimizin hasar tespit çalışması devam etmektedir. Kesin hasar raporu çıkmamakla birlikte, ilçemizdeki üzüm bağlarımızda şu an görülen zarar yüzde 20 ile 80 arasındadır" dedi.

Okur, don nedeniyle meydana gelen zararın boyutunun henüz belli olmadığını ifade ederek,"Ama görünen o ki, üzümün başkenti Saruhanlı'da bu yıl üzüm üretimi geçmiş yıllara göre düşük olacağını tahmin ediyoruz. Allah'tan gelen bir şey, yapabileceğimiz bir şey yok" dedi.

Saruhanlı'da kuru üzüm rekoltesinin yıllık 25 ile 30 bin ton arasında gerçekleştiğini hatırlatan Okur, "Bu şartlarda 10-15 bin ton civarına kadar rekoltenin düşebileceğini bekliyoruz. Sıkıntı büyük" diye konuştu.

Okur, zirai dondan zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl faizsiz ertelenmesi talebiyle ziraat odası olarak dilekçe topladıklarını sözlerine ekledi.

Salihli eski kamyon garajı yıkıldı

Salihli'ye yapılması planlanan 600 araçlık otopark ve modern pazaryerinin yapılacağı eski kamyon garajı törenle yıkıldı.

Garajı yıkım töreninde konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, proje ile özellikle otopark sorununun büyük oranda çözüleceğini kaydetti.

Manisa polisinden "Geleceğe atılan tohum" projesi

Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Geleceğe atılan tohum" projesi tanıtımı yapıldı.

Polis Evi'deki tanıtım toplantısında projeyle ilgili bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube Amiri Bilge Ünal, söz konusu projenin "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı Protokolü" (ÇOGEP) kapsamında hazırlandığını söyledi.

Projenin kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış dezavantajlı kişilerin kent yaşamına dahil edilmesini amaçladığını dile getiren Ünal, projenin toplam maliyetinin 202 bin lira olduğunu ve hedeflerinin sosyal faaliyetlerle çocuk ve gençleri toplumla bütünleştirmek olduğunu söyledi.

Ünal, lise öğrencilerini, suça sürüklenen ya da sürüklenme tehlikesi bulunan çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini, bu çocuklara tiyatro, futbol, voleybol ve eğitim verileceğini, eğitim sonunda Bursa'ya gezi düzenleneceğini ifade etti.

- Soma'da öğretmenlere travma eğitimi veriliyor

Soma ilçesinde yaklaşık 400 öğretmene, psikologlar tarafından travma sonrası stresle başa çıkma yöntemleri konusunda eğitim verilmeye başlandı.

Geçen yıl mayıs ayında yaşanan maden faciasının ardından Somalı öğrencilerin travmadan en az seviyede etkilenmesi için yapılan programlar kapsamında, ilçede görev yapan yaklaşık 400 öğretmene, travma, stresle başa çıkma, krizle baş edebilme gibi konularda eğitimler veriliyor.

Genç Hayat Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle görevlendirilen psikologlar, Egerens Otel'de 4 gün sürecek eğitimlere başladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement