Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Şehzadeler Belediyesi, 2 milyon 300 bin lira değerindeki 35 yeni aracı törenle hizmete aldı.

04.04.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Şehzadeler Belediyesi, 2 milyon 300 bin lira değerindeki 35 yeni aracı törenle hizmete aldı.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, araçların tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilçe belediyesinin 1 yıllık süre kapsamında kurulum çalışmalarını tamamladığını kaydetti.

Şehzadeler Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Çorumluoğlu, "Hedefimiz ilçeye en iyi hizmeti getirmektir" dedi.

Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise satın aldıkları kamyonet, minibüs, otobüs, motosiklet ve otomobillerden oluşan 35 aracın maliyetinin 2 milyon 300 bin lira olduğunu, gelecek aylarda araç filosuna iş makinelerini de kazandıracaklarını belirtti.

Yeni araçlar, dua okunması ve kurdele kesilmesinin ardından hizmete alındı ve tüm araçlar konvoy halinde şehirde tanıtım turu yaptı.

Turgutlu'da "Enerji Güneştir" projesi

Zafer Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TUTSO) "Enerji Güneştir" adlı projesi mayıs ayında faaliyete geçecek.

Şebeke bağlantılı güç sistemi sayesinde TUTSO hizmet binasının elektrik ihtiyacı güneş enerjisiyle sağlanacak, güneş ışığı süresinin artmasıyla şebekeye elektrik de verilecek.

TUTSO Başkanı Faruk Aydın, Türkiye'de oda ve borsalar arasında bir ilke imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Proje kapsamında hizmet binasının çatısına kurulum ve montaj çalışmaları yapıldığını söyleyen Aydın, "Mayıs ayında yeşil enerjimizi kullanmaya başlayacağız. Odamızın yüzde 90 enerji ihtiyacını bu proje ile elde edeceğiz. Türkiye'de oda ve borsalar arasında tek yeşil enerji kullanan oda olacağız. Bu tip projelerin elektrik kesintileri ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Mayıs ayından itibaren enerjisini güneşten alan tek oda olacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement