Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Kurtuluş Savaşı'nda kaymakamlığı sırasında Demirci ve bölgesinde verdiği mücadeleyle tarihte yerini alan İbrahim Ethem Akıncı'nın oğlu ve torunu, ilçeyi ziyaret etti.

03.06.2015 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtuluş Savaşı'nda kaymakamlığı sırasında Demirci ve bölgesinde verdiği mücadeleyle tarihte yerini alan İbrahim Ethem Akıncı'nın oğlu ve torunu, ilçeyi ziyaret etti.

Akıncı'nın oğlu Cahit Burhan Akıncı ve dedesinin adını taşıyan torunu, Kaymakam Atila Kantay ve Belediye Başkanı Selami Selçuk'u makamlarında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Selçuk, İbrahim Ethem Akıncı'nın Milli Mücadele yıllarında düşmana karşı büyük zaferler kazandığını belirterek, "Akıncı, Demirci'nin hafızasında önemli yer edindi. Tarih boyunca da tarihteki değeri artarak devam edecektir" dedi.

"Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezlerince Efes Antik Kenti, Pamukkale ve Şirince'ye kültür gezisi düzenleyecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, 16 Haziran'a kadar sürecek projeden, 14-29 yaş arası bin 600 gencin faydalanacağını kaydederek, "Gençlerimiz, günübirlik gezilerle yakın mesafedeki illerimizdeki tarihi yerlerini gezme imkanı buluyor" ifadesini kullandı.

- 3 ilçeye 4 kavşak

Büyükşehir Belediyesince, Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerine modern kavşak yapımı için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kavşaklar için ön proje ihalesinin gerçekleştirildiğini aktararak, trafik açısından güvensiz bölgeler için planlanan kavşakların, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden onaylarının alınmasıyla yapımına başlanacağını kaydetti.

Kuşlara yuva yaptılar

Şehzadeler Belediyesi, bin adet ahşap kuş yuvası yaptırıp, ilçedeki ağaçların dallarına astı.

İlk kuş yuvasını asan Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Kuşlarımızın yuvaları, kış şartlarında bozuluyor. Hayvanlarımız da rahat yaşasınlar istiyoruz. Bilindiği gibi Manisa'da toplu konut hamlesi başladı. Nasıl insanlar için yuva yapılıyorsa, kuşlarımız da yuvasız kalmasın istedik. Onlar için hazırladığımız ahşaptan yuvaları, ağaçlarımıza yerleştireceğiz. Şehrimizde yaşayan tüm canlıların hizmetkarı olmak görevimizdir" diye konuştu.

Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını verdi

Sarıgöl'de, Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi ilk mezunlarını verdi.

Okulun spor salonunda düzenlenen mezuniyet törenine, Kaymakam Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Muratoğlu ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Okul birincisi Zahide Karaaslan'ın okul kütüğüne adını çakmasının ardından, Belediye Başkanı Necati Selçuk, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement