Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Akhisar'da bulunan Sarı Ahmet Paşa Aşevi'nin her gün ihtiyaç sahibi bin 500 kişiye yemek dağıttığı bildirildi.

20.06.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akhisar'da bulunan Sarı Ahmet Paşa Aşevi'nin her gün ihtiyaç sahibi bin 500 kişiye yemek dağıttığı bildirildi.

Aşevi Müdürü Ali Doru, yaptığı açıklamada her gün yaklaşık 300 aileye yemek götürdüklerini söyledi.

Ramazan ayında ortalama her gün bin 500 kişiye yemek dağıttıklarını ifade eden Doru, ayrıca giysi ve ayakkabı dağıtımı yapıldığına da kaydetti.

Kur'an-ı Kerim kursları

İl Müftüsü Sinan Cihan, yaz tatilinde düzenlenecek Kuran kurslarına 100 bine yakın öğrencinin katılımını beklediklerini söyledi.

İl genelinde lise ve altı 250 bin öğrenci bulunduğuna değinen Cihan, " Manisa'da bulunan öğrencilerin yarısına ulaşıyoruz. Geriye kalan yarısına nasıl ulaşabiliriz diye arayış içerisindeyiz" diye konuştu.

Demirci'de spor yatırımları

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçenin doğası ve temiz havasını en iyi şekilde değerlendirmek için sportif alanlar açmaya çalıştıklarını belirtti.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile protokol imzalayıp İmam Hatip Lisesi ve Eğitim Fakültesi içerisinde birer halı saha ve bir tenis kortu yapıldığını kaydeden Selçuk, "Bu yatırımlar ile Demirci 5 milyon liralık tesis kazandı" dedi.

Ramazan'da beslenme

Saruhanlı Devlet Hastanesi, Ramazan ayı boyunca hizmet verecek "Beslenme Danışma Masası" kurdu.

Başhekim Fatma Neslim Yağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Beslenme Danışma Masası'nın halkın sağlıklı beslenmesine destek olmayı amaçladığını ifade etti.

Hastanede bir personelin 30 gün boyunca vatandaşların sağlıklı beslenmeleri konusunda danışma hizmeti vereceğini ifade eden Dr. Yağlı, şunları kaydetti;

"Özellikle ramazan ayında insanlarımızın oruç tutmaları ve buna bağlı zararlı beslenme biçimlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için görevli kişiden bilgi alabilecekler. İnsanın sağlıklı bir bedene sahip olup sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için en önemli kurallardan bir tanesi sağlıklı beslenmektir. Yediklerine dikkat etmeden, vücutlarına zarar verecek yiyecekleri yiyen kişiler özellikle ilerleyen yaşlarda pek çok sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Beslenme uzmanları neredeyse her gün çeşitli yayın organlarında insanların nasıl beslenmeleri gerektiğini, sağlık için nelerden uzak durmanın faydalı olduğunu anlatmaktadırlar. Bu uyarıları dikkate alarak sağlığımıza önem vermemiz gerekmektedir. Yağlı gıdalar, kızartmalar, hamur işleri, şeker bedenimize en fazla zarar veren besinlerdir. Bunlardan uzak durmaya çalışarak bol sebze ve meyve tüketmeli böylece sağlığımıza gereken değeri vermeliyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement