Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Akgedik bölgesinde kurulacak 5 bin 500 konutluk projenin ilk etap konutları için firmaya yer tesliminin yapıldığını bildirdi.

12.11.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Akgedik bölgesinde kurulacak 5 bin 500 konutluk projenin ilk etap konutları için firmaya yer tesliminin yapıldığını bildirdi.

Çerçi, makamında müteahhit firma ile yaptığı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'nin yapacağı konutların ilk etap toplu konutlarını üstlenen firmaya yer teslimi yaptıklarını kaydetti.

Verdikleri her sözün arkasında olduklarını anlatan Çerçi, şunları söyledi:

"İhalesi gerçekleştirilen ilk etap konutlarının inşaatına start verildi. Geçtiğimiz hafta itibariyle TOKİ ile müteahhit firma arasında anlaşma imzalanarak çalışmalara başlandı. Çok kısa bir süre içerisinde burada binalar yükselmeye başlayacak ve yapılan projenin büyüklüğü de ortaya çıkmış olacak."

Toplantıya katılan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise ihaleyi alan firmanın deneyimli olduğunu belirterek "Yunuskent'in ihalesini alan firmamız daha önce de TOKİ'ye 7 binin üzerinde ev teslim etmiş başarılı bir firmamız. İnşallah burada da kazasız belasız bir çalışmayla bu konutları tamamlayacaklar. Kendilerine başarılar diliyor, Manisa'mıza da hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Diyabet bilgilendirmesi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Manisa CBÜ Tıp Fakültesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) Kulübü öğrencileri işbirliğinde Şehzadeler ilçesinde etkinlik gerçekleştirildi.

Manolya meydanında kurulan stantta vatandaşların kan şekerleri ölçümü ile boy, kiloları ölçülerek, beden kitle endeksi hesaplandı. Ölçüm sonucunda kilo ve kan şeker değeri yüksek çıkan vatandaşlar Aile Hekimi ya da Sağlıklı Yaşam Merkezlerine yönlendirildi.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Diyabeti kontrol altına almanın ilk yolu onu öğrenmektir. Eğitim, fiziksel aktivite, beslenme tedavisi, insülin veya ilaç diyabet tedavisinin birbirini tamamlayan parçalarını oluşturur. Diyabetli bireylerin yeterli ve dengeli beslenme beslenebilmeleri için enerji ve besin öğelerinden önerilen miktarlarda almaları gerekir" dedi.

Sarıgöl ve Kula'da vatandaşlar organ bağışı konusunda bilgilendirildi

Sarıgöl ve Kula Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBü) Sarıgöl ve Kula Meslek Yüksekokulunda organ bağışı ve önemi konusunda bilgilendirme etkinliği yapıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Begüm Aygen Gümüş, 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulanabileceğini belirtti.

Gümüş, "Organ nakli merkezlerine, tüm hastanelere ve sağlık ocakları ile sağlık müdürlüklerine başvurarak organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı alabilirsiniz. Bunun için yaklaşık 5 dakikanızı alacak bir bilgi formunu doldurmanız yeterli. Üstelik sigara ve alkol gibi alışkanlıklar da organ bağışı yapmaya engel değil" dedi.

CBÜ Kula Meslek Yüksekokulu konferans salonunda öğrencilere bilgi veren Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız ise bu yıl içinde yaptıkları kampanyalarda 253 bağışçıdan organ bağışı aldıklarını belirtti.

Kula'da tablet bilgisayar dağıtımı

Fatih projesi kapsamında, Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerine 110 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

Tablet bilgisayarlar Kula Kaymakamı Murat Güven ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Kaymakam Güven, çağın gerekliliği olarak eğitimde teknoloji uygulamalarının öneminden ifade ederek, "Devletimiz, bu tabletleri öğrencilerimizin eğitimine daha fazla katkı sağlaması için gönderiyor. Teknolojileri doğru biçimde kullanarak kendinize, ailenize ve milletimize yararlı bireyler olarak yetişmenizi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Sarıgöl'de "Okuyan Şehir" projesi

"Okuyan Şehir Manisa" projesi kapsamında Sarıgöl Şehit Esin Akay Ortaokulu öğrencileri, Hükümet Konağı bahçesinde kitap okuma etkinliği düzenledi.

Yaklaşık 1 saat süren etkinliğe Sarıgöl Kaymakamı Selami Işık, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç ile okulu müdürü ve öğrenciler katıldı.

Vatandaşlara kitap okuma tavsiyesinde bulunan Kaymakam Işık, "İlçede öğrenciler dahil vatandaşlarımızın kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için farkındalık yaratmaları örnek oldu. Zamanı kitap okumakla geçirmek kadar güzel bir duygu olamaz. Herkes mutlaka günde bir saatlerine kitap okumaya ayırmalıdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement