Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin ortaklaşa yürüttüğü "Akılcı İlaç Kullanımı Projesi" kapsamında Şehzadeler ilçesinde Aile Hekimlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

04.05.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin ortaklaşa yürüttüğü "Akılcı İlaç Kullanımı Projesi" kapsamında Şehzadeler ilçesinde Aile Hekimlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Metin Kaplan, antibiyotik direncinin Türkiye ve dünyada önemli bir sağlık sorunu haline geldiğine dikkat çekerek "Türkiye'de hekimlerin antibiyotik reçeteleme oranı dünya ortalamasının üzerindedir" dedi.

Antibiyotik kullanımıyla alakalı ciddi anlamda bir sıkıntı yaşandığını vurgulayan Kaplan, "Yeni etken madde üretemediğimiz için elimizdekilere de direnç gelişti. Artık enfeksiyon uzmanlarından şunu görüyoruz, 'Poliklinikteki ayakta hastalarda bütün antibiyotiklere karşı direnç geliştirmiş vakalarla karşı karşıya kalıyoruz.' Bunlar yoğun bakıma düştüğü zaman SEPSİS'den hayatlarını kaybediyor arkadaşlar. Olay çok ciddi boyutlarda. Bizim oranımız aile hekimlerinde yüzde 26 civarında. Yazdığınız 100 reçetenin 26'ında antibiyotik reçeteleniyor. Bu Türkiye ortalamasının altında. Biz Türkiye sıralamasında kötü bir yerde değiliz. Biz bir hedef koyduk, Türkiye'de ilk 5'e girebilir miyiz" diye konuştu.

Antibiyotik kullanımı aşağı düşmeli

Aile hekimlerinin reçete özerkliğinin olduğunu kabul ettiklerini ve buna karışmadıklarına dikkat çeken Kaplan, ne kadar azaltılabilirse o kadar iyi olduğunu belirterek antibiyotik kullanımını aşağıya çekmeye çalışacaklarını kaydetti.

Toplantıya Manisa Halk Sağlığı Müdürü Metin Kaplan, Manisa Sağlık İl Müdürü Ziya Tay, Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz ve merkezde görev yapan aile hekimleri katıldı.

Kariyer Günleri Projesi

Kırkağaç Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Kariyer Günleri Projesi" kapsamında proje sorumlusu Rehber Öğretmen Mehmet Savaş ve öğrenciler Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Proje sorumlusu Rehber Öğretmen Mehmet Savaş Vali Bektaş'ı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Öğrencilerimizin mesleki tercihlerinde bilgi, yetenek ve mesleki değer diye üç tane baremimiz var. Öğrencilerimizin, bu üç baremin birleştiği nitelikte bir meslek tercihi yapmalarını istiyoruz. Genel isteğimiz bu. Ama öğrencilerimiz ya ilgileri üzerine ya yetenekleri üzerine ya da mesleki değerleri üzerine odaklanarak meslek tercihi yapıyorlar. Bizim de amacımız, kariyerlerinde belli noktalara gelmiş kişileri misafir ederek yapacakları mesleki paylaşımlarıyla, öğrencilerimizin bütün hayatını şekillendirebilecek daha nitelikli bir meslek tercihi yapmalarını sağlamak" dedi.

Proje hakkında bilgi alan Vali Bektaş ise, doğru meslek seçiminin önemine işaret edip meslek tercihinin kişinin bütün hayatını etkileyeceğini belirterek projede görev alan öğretmen ve öğrencilere çalışmalarında başarı diledi.

Turgutlu'da Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı

Turgutlu ilçe Emniyet Müdürlüğü Mehmet Altan Polis Lokalinde "Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı" yapıldı.

Toplantıya Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir ile bölgede görevli polis ve mahalle muhtarları katıldı.

İlçeyi daha güvenli bir hale getirmek için her mahalledeki her ev halkı ile görüşmeyi hedeflediklerini kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Esendemir, "Amacımız her vatandaşımızı dinlemek, oradan kendimize bakmak, suç ve suçlu ile mücadelede eksik yönlerimiz tespit etmek, eksik yönlerimizi tamamlayıp, Turgutlumuzu daha güvenli bir hale getirmek" dedi.

İlçede yapılacak çok iş olduğunu belirten Turgutlu Kaymakamı Turan ise "Hiç bir sokağı, hiç bir caddeyi, hiç bir evi hiç bir haneyi hiç bir insanı yalnız bırakmayacağız. Yaşlıları ziyaret edeceğiz, Fakirimizi, garibanımızı, insanlarımızı ziyaret edeceğiz, yalnız olmadıklarını hissettireceğiz. Sahada olacağız, görünür olacağız. Merhametimizi de, cömertliğimizi de hissettireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement