Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Kısa Kısa

Yunusemre Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Sultan Cami bitişiğindeki alanda kuracağı iftar sofrasında her gün bin 500 kişiye iftar yemeği vereceğini açıkladı.

31.05.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Sultan Cami bitişiğindeki alanda kuracağı iftar sofrasında her gün bin 500 kişiye iftar yemeği vereceğini açıkladı.

Yunusemre Belediyesi'nden yapılan açıklamada ilçenin 18 kırsal mahallesinde de iftar programı gerçekleştirileceği, Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler düzenlenerek konserler verileceği bildirildi.

Sultan Cami bitişiğindeki alanda çeşitli derneklerin de stant açacağı, Ramazan boyunca konserler ve ilahi dinletiler, tiyatro ve çeşitli gösterilerin de bu alanda gerçekleştirileceği belirtildi.

Bağımlılıkla mücadele

Bağımlılıkla Mücadele Derneği'nin Kula'da düzenlediği 'Her Türlü Bağımlılığa Hayır' isimli konferansta lise öğrencilerine bağımlılık yapıcı maddeler konusunda bilgiler verildi.

Konferansa, Kula Garnizon Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpam, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, Kula Müftüsü Kamil Kımız ile öğretmenler ve lise öğrencileri katıldı.

Konferansta konuşan Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı ve Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, "İlk etapta merakla başlayan, sonra tek tek alınan bu madde, daha sonra sürekli halde alınmaya başlanıyor ve kişi bağımlı hale geliyor. O maddeye özeniyoruz. Ancak özentinin arkasından ne geleceğini bilmiyoruz. Önce kendimize zarar veren bu bağımlılık yapıcı madde, daha sonra çevremize de zarar vermeye başlıyor. 'Ben asla bağımlı olmam. Bir kereden asla bişey' olmaz denilmemesi gerekir. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Asla bunu söylemeyin." dedi.

Türkmen Şelalesine ulaşım kolaylaşıyor

Yunusemre Belediyesi, ilçenin doğa harikalarından biri olan Türkmen Şelalesi'ne herkesin rahatça ulaşabilmesi için yol çalışması başlattı.

Yolun araç seyrine müsait olmaması nedeniyle 5-6 km öncesinden araçlarını park edip yaya olarak ulaşılan Türkmen Şelalesi'nin yolu, Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından rahatça gidebilecek hale getirilmesi için çalışma başlattı. Ekipler, Türkmen Şelalesi'ne giden yolu stabilize dolgu malzemesi ile genişleterek araçların rahat bir şekilde ulaşımını sağlıyor.

İlçenin tanıtımı noktasında Türkmen Şelalesi'nin büyük önem arz ettiğini kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirterek "Türkmen Şelalesi yalnızca ilçemizin değil, Türkiye'nin en güzel doğa harikalarından biri. Burayı görmek isteyenler yolların bozuk olması nedeniyle sıkıntı yaşıyordu. İstedik ki tüm doğa severler buraya rahatlıkla ulaşabilsin, bu güzelliği görebilsin. Yunusemre Belediyesi olarak doğayı önemsiyor, bu konuda etkin çalışmalar yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Manisa'ya döşenecek kilitli parke taşı

2015 yılında 17 ilçede 615 bin 437 metrekare kilit parke taşı döşemesi gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 1 milyon 350 bin metrekare kilit parke yol çalışması yapacağını bildirdi.

İl genelinde köyden mahalleye dönüşen yerlerde kötü durumda olan mahalle ve mezarlık yollarını yenilediklerini kaydeden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, "2015 yılında il genelinde 615 bin 437 metrekare kilit parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdik. 2016 yılında da her ilçemizde bir önceki yıldan daha fazla mahalleye ulaşarak Manisa'da bozuk, kötü durumda ve ulaşımın yapılmasında zorluk çekilen hiçbir yol bırakmayacağız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement