Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Kısa Kısa

Kula Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, servis araçlarının komşu illere de taşımacılık yapma yönündeki engelin kalktığını söyledi.

24.06.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kula Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, servis araçlarının komşu illere de taşımacılık yapma yönündeki engelin kalktığını söyledi.

Kırlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kula'da servis şoförlüğü hizmeti veren J plakalı araç sahiplerinin, sınıra bitişik komşu illere taşımacılık yapma önündeki engelin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın verdiği onay ile kalktığını bildirdi.

Ticari yolcu ve öğrenci servis taşımacılığı yapan araçlara J plaka zorunluluğu getirildiğini ve sadece Manisa il sınırı içerisinde hizmet verebildiğini hatırlatan Kırlı, "J plakalı araçlara, komşu il belediyesi izni ve Valiliğin onayı ile D4 belgesi verilecek. O belge ile birlikte komşu illere işçi servis taşımacılığı yapılabilecek." diye konuştu.

Kırlı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı tarafından 3 ay içerisinde yapılan çalışmaların sonunda j plaka ihalesinin yapılacağını, trafik denetimlerinde belgesi ve J plakası olmayan araçlara cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekledi.

Muhtar asırlık çeşmeye hayat verdi

Sarıgöl İlçesinin Emcelli Mahallesi Muhtarı Akif Karadağ, köyün yakınındaki yaklaşık iki asırlık kuruyan çeşmeyi yeniden hizmete soktu.

Emcelli Mahallesi Sütmezli mevkinde iki asırdan bu yana bilinen Sütmezli Çeşmesinin kurumasının ardından harekete geçen muhtar Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada hayırsever Mustafa Akbulut'un da desteğiyle çeşmeyi tekrar kullanıma açmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Sütmezli Çeşmesinin ne zaman yapıldığını mahallede bilen olmadığını ifade eden Karadağ, "Çeşme tahmini olarak 200-250 yıllık. Bu çeşme asırlar öncesi dağdaki sürülerin su içmeleri için kuyulardan, dere yataklarından beslenerek su veriyormuş. Son yıllarda çevrede Derinkuyu pompaların çoğalması ile beş yıldan bu yana tamamen kurudu. Muhtar olarak önce çeşmenin çevresini temizlettim. Buraya yakın yere 40 ton kapasiteli depo yaptırdık. Depomuza su basarak buradan boru ile çeşmeye akıtmaya başardık. Şimdi Sütmezli çeşmesi tekrar hayat buldu. Su artık devamlı akacak. Buralarda yaşayan hayvanlar susuz kalmayacak." diye konuştu.

Aşırı sıcaklarda su tüketin uyarısı

Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, son günlerde yaşanan hava sıcaklıklarındaki artışın insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Özellikle çocukların, yaşlıların, kalp, akciğer solunum ve tansiyon hastalığı bulunan kişilerin, hamilelerin, kilo sorunu olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Ayyıldız, şu bilgileri aktardı: "Çok sıcak havalarda ve rutubetin arttığı durumlarda 37 dereceye kadar normal olan vücut ısısı 40-41 dereceye kadar yükselebilir. Aşırı sıcağa maruz kalan bir kişinin beynindeki ısı ayarlama merkezinin fonksiyonu bozulur ve ciddi sağlık sorunları ortaya çıkar. Genel olarak zorunlu olmadıkça 11.00-16.00 saatleri arası dışarı çıkmama, bol sıvı ve mineral içeren içeceklerin tüketilmesi, alkollü içeceklerin kullanılmaması (Alkol vücuttaki su kaybını artırır), cok yemekten kaçınmak, yağlı, ağır yemeklerin yerine su bakımından zengin meyve sebze ve salataların tercih edilmesi gerekir. "

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement