Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa\'dan Kısa Kısa

Yunusemre İlçesi Kanser Erken Tarama Teşhis ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM), CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları üyelerine yönelik özellikle meme ve rahim kanserine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

13.10.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre İlçesi Kanser Erken Tarama Teşhis ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM), CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları üyelerine yönelik özellikle meme ve rahim kanserine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kanserle ilgili bilgilendirmede bulunan Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ümit Atman, ekim ayının meme kanseri etkinlik ve farkındalık ayı olarak geçirildiğini hatırlatarak, "Kadınlardaki kanser sıralamasına bakıldığı zaman ilk sırada neredeyse bütün ülkelerde meme kanseri geliyor." dedi.

Toplantıya katılan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise meme kanserinin dünyada en fazla görülen hastalık olduğunu belirterek "Hastalığın bir kısmını kontrol edebiliyoruz, bir kısmını edemiyoruz ama erken teşhis ile tedavi edilebilir bir şey olduğuna vurgu yapmak istiyorum. En önemli nokta, 20 yaşından sonra kızlarımızın memenin farkındalığına varması ve kendi meme muayenelerini yapıyor duruma gelmeleridir." diye konuştu.

Daha sonra CHP'li kadınlara uygulamalı olarak elle muayenelerini nasıl yapacaklarının anlatılmasının ardından seminerde de teorik olarak bilgiler verildi.

Turgutlu meme kanseri kontrolünde hasta tespit edildi

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Turgutlu'da Mobil Mamografi Cihazı ile ücretsiz olarak sürdürülen kanser taramalarında 2 kişide kanser vakasına rastlanırken, 6 kişide de meme kanseri riski tespit edildi.

Yapılan çalışma ile kanser riski taşıyan hastalara erken teşhis ile müdahale etmeye çalıştıklarını belirten Turgutlu Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Murat Yücetürk, şu ana kadar ilçede ücretsiz olarak devam eden tarama programlarında 649 kişiye mamografi çekildiğini söyledi.

Yücetürk, "Taramalarda 2 vatandaşımızda kanser vakasına rastladık. Bu hastalarımızın filmleri CD'lere aktarılarak sonuç sayfaları ile birlikte aile hekimlerine teslim ediliyor. Turgutlu Devlet Hastanesi ile de irtibata geçilerek sıra beklemeden hastalarımızın gereken muayene ve tetkikleri genel cerrahi polikliniğinde yapılıyor. Ayrıca 358 vatandaşımıza da rahim ağzı kanseri, 127 hastamıza bağırsak kanser taraması yapmış bulunuyoruz. İlçe merkezine uzak mahallelerden vatandaşlarımızı da ücretsiz olarak belediye araçları ile buraya getirerek kontrolleri yapılıyor. Ekim ayı sonuna kadar ücretsiz olarak devam edecek olan taramaya tüm vatandaşlarımızı bekliyorum." diye konuştu.

Demirci'de ÇOGEP projesi uygulanmaya başladı

Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu Demirci Kaymakamlık AB ve Proje Koordinasyon Ofisi koordinesinde hazırlanan "ÇOGEP-Elimden Tutar Mısın" projesi ilçede uygulamaya geçti.

ÇOGEP projesi kapsamında 40 öğrencinin İzmir, Eskişehir ve Bursa gibi illerin sosyal, kültürel ve tarihi zenginliklerini yerinde görme imkanı bulacağı belirtildi.

Toplam 302 bin lira hibe destek sağlanacak ve aralık ayına kadar devam edecek olan projede, öğrencilere gezilerin yanı sıra model, uçak, ebru ve bağlama gibi sanatsal eğitimler de verilecek ve Demirci Atatürk İlkokulu ve 75. Yıl Alime Paşa Eğitim Kurumlarına da birer adet zenginleştirilmiş kütüphane yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement