Manisa'dan Teröre Tepki - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Teröre Tepki

Manisa\'dan Teröre Tepki

MANİSA'da, İstanbul'daki bombalı saldırılarda şehit olanlar anılıp, teröre tepki gösterildi.

12.12.2016 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'da, İstanbul'daki bombalı saldırılarda şehit olanlar anılıp, teröre tepki gösterildi. Emek Demokrasi ve Barış Platformu basın açıklaması yaparak terörü lanetlerken, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Devlet Hastanesi'nde de anma törenleri düzenlendi.

İstanbul'da Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki patlamalarda şehit olan polis ve siviller Manisa'da anıldı. Çeşitli törenler ve eylemlerle Manisalılar teröre tepki gösterdi. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi ve Manisa Devlet Hastanesi çalışanları da hayatını kaybeden sivil ve polisler için saygı duruşunda bulundu, dua etti. Merkez Efendi Devlet Hastanesi önündeki törene Sağlık- Sen Şube Başkanı Mustafa Irgat, Türk Sağlık- Sen Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım ve hastane çalışanları katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunularak teröre tepki gösterildi.

"ARTIK YETER" DEDİLER

Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu da, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak terörü lanetledi. Birçok sendika üyesi, sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de katıldığı eylemde, teröre karşı "artık yeter" dedi. Platform adına konuşan Ali Gök, ülkenin geleceğinin bombalı saldırılarla belirlenmeye çalışıldığını belirtip, "PKK/TAK tarafından gerçekleştirilen, düşmanlığı, ayrıştırmayı derinleştiren bu katliam, halka, yaşam hakkımıza ve geleceğimize yönelik bir saldırıdır. Görevi başındaki emekçilerin, öğrencilerin, çocukların yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı halk düşmanlığıdır. Ülkemizde ve bölge coğrafyamızda her geçen gün daha geniş bir alana yayılan terör, çatışma ve savaşın getirdiği, giderek yükselen şiddetin sonucu olan bu saldırıyı ve yaşam hakkına kast eden tüm saldırıları kınıyoruz" diye konuştu . Grup bir süre terör karşıtı sloganlar attıktan sonra dağıldı.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'dan Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement