Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Tiyatro Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Tiyatro Gösterisi

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Tiyatro Gösterisi

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Son Kuşlar" adlı oyun sergilendi.

07.04.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Son Kuşlar" adlı oyun sergilendi.

Devlet Tiyatro Sanatçısı Turgay Tanülkü'nün başrolünde yer aldığı tiyatro oyununu, cezaevindeki mahkum ve hükümlülerin yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ve cezaevi personeli de izledi.

Tören öncesi yaptığı konuşmada sanatın insan gönlünü incelten en temel etkinliklerden biri olduğunu belirten Vali Abdurrahman Savaş, tiyatro oyuncularına çiçek verdi.

Tutukluların ailelerinden ve devletten emanet olduğunu kaydeden Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise "Nasıl ki dışarıdaki insanlar gidip tiyatro seyredebiliyorsa buradaki arkadaşlarımıza da tiyatroyu seyrettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Tiyatrocu Turgay Tanülkü de Devlet Tiyatrolarının cezaevleriyle ilgili çalışmasının bulunduğunu, oyunu bugüne kadar 12 bin mahkuma sergilediklerini söyledi.

Türkiye'deki 223 cezaevine gideceklerini anlatan Tanülkü, şöyle konuştu:

"Bugünün sayısı ile 160 bin mahkum demek. Ülkemizde mahkum sayısı her gün artıyor. Yaşamımın ve bedenimin ölçüsünde bu oyun onlara ulaşacak. Böylelikle tiyatroya veda edeceğim. Bu ülkede cezaevleri yapılmasın, okullar yapılsın. Oyunu barolar istiyor. Ben ticari ahlakla oynanmasını istemiyorum. Genel müdürlüklere ilettim, ulaşmak istediğim nokta budur."

Yapılan konuşmaların ardından "Son Kuşlar" adlı oyun sergilendi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Tiyatro Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement