Manisa Gazi Babanın, Engelli Milli Yüzücü Oğlu İçin Feryadı - Son Dakika
Güncel

Manisa Gazi Babanın, Engelli Milli Yüzücü Oğlu İçin Feryadı

Manisa Gazi Babanın, Engelli Milli Yüzücü Oğlu İçin Feryadı

Gazi babanın, engelli milli yüzücü oğlu için feryadıMANİSA'da Güneydoğu gazisi Uzman Çavuş Yıldırım Yaşar Çiltaş, aynı zamanda hidrosefali hastası olan 15 yaşındaki oğlu engelli milli yüzücü Batuhan Çiltaş'ın omurliğindeki eğrilik (Skolyoz) bulunduğunu ameliyat olmaması halinde felç olabileceğini belirtip, 40 bin lira olan ameliyat masrafları için hayırseverlerden destek istedi.

26.09.2016 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi babanın, engelli milli yüzücü oğlu için feryadı

MANİSA'da Güneydoğu gazisi Uzman Çavuş Yıldırım Yaşar Çiltaş, aynı zamanda hidrosefali hastası olan 15 yaşındaki oğlu engelli milli yüzücü Batuhan Çiltaş'ın omurliğindeki eğrilik (Skolyoz) bulunduğunu ameliyat olmaması halinde felç olabileceğini belirtip, 40 bin lira olan ameliyat masrafları için hayırseverlerden destek istedi.

'Beyinde su toplanması' olarak bilinen hidrosefali hastası olan 15 yaşındaki milli yüzücü Batuhan Çiltaş'a doğumundan üç gün sonra amaliyat yapıldı. Ameliyatla beynindeki şant pompası değiştirildi. Ardından sağlığına kavuşması için bir dizi operasyon geçirdi. Halen de bu hastalığıı nedeniyle tedavisi süren Çiltaş'ın talihsizlikler yakasını bırakmadı. hidrosefali ile mücadele eden Çiltaş da bu defa da bir yıl önce omurilik eğriliği (skolyoz) ortalya çıktı. Doktorlar, ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ancak Manisa'daki devlet ve üniversite hastanelerinde bu ameliyatın yeterli teknik donanım bulunmaması ve riskli olması nedeniyle yapılamayacağı belirtilip, tedavisine başlanmadı. Özel hastanelerde ise ameliyatın yapılabilmesi için ise 40 bin lira istendi.

1995 yılında Şırnak'ta girdiği çatışma sonrası içerisinde bulunduğu zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucu gazi olan baba Uzman Çavuş Yıldırım Yaşar Çiltaş, ancak Manisa'daki devlet ve üniversite hastanelerinde bu ameliyatın yeterli teknik donanım bulunmaması ve riskli olması nedeniyle ameliyatın yapılamayacağı belirtilip, oğlunu tedavisine başlanmadığını söyledi. Özel hastanalerde ise ameliyatın yapılabilmesi için ise 40 bin lira istendiğnii belirten Çiltaş, bu parayı karşılamalarının mümkün olmadığını kaydetti. Çiltaş, "2 bin 500 liralık gazi maaşımla üniversitede çocuk okutup, evimi geçindiriyorum. Oğlumun ameliyatı için hayırseverlerden destek bekliyorum" dedi.

Gözü yaşlı anne Gülşen Çiltaş ise "Batuhan doğumundan bu yana hidrosefali hastalığı nedeniyle dokuz defa ameliyat oldu. Hep küçük miktarlar olduğu için devletin karşıladığı hastanelerde hiç kimseden yardım almadan ameliyat masraflarını karşıladık. Bugüne kadar 15 bin TL'ye varan ameliyat masraflarını ödedik ama şu an ki ameliyat masrafını karşılayamıyoruz. Yardım istiyoruz. Çünkü çocuğum biran önce tedavi olamaz ise felç kalacak. Ömrünün sonuna kadar yatağa bağımlı yaşamak zorunda kalacak" dedi.

Dört yıldır Manisa Su Sporları Kulübü'nün sporcusu olan ve bugüne kadar katıldığı Türkiye Yüzme Şampiyonaları'nda üç altın, iki gümüş, bir de bronz madalyası bulunan milli yüzücü Batuhan Çiltaş da tek isteğinin ameliyat olarak, sağlığına kavuşmak olduğunu söyledi.

İKİ CİHAZ İÇİN DEVLETİN ÖDEDİĞİ MİKTAR DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Skolyoz hastalarının ameliyat esnasında iki cihaza ihtiyaç duyuluyor. Bunlardan biri ameliyatta kullanılacak vidaların hastanın bacaklarına giden sinirlerini etkilememesi için, diğeri de vidaların yerini önceden gösterecek olan cihazlar. Bu iki cihaz ameliyat için kritik bir öneme sahip. Vidalardan birinin yanlış yere konulması, hastanın felç olmasına neden olabilir. Ancak, bu iki cihaz için devletin ödediği tutarın miktarı düşürüldüğü için, devletve üniversite hastaleri tarafından temin edilemiyor. Bu yeşil kartlı hastalar için de Emekli Sandığı ve SGK'lı hastalar için de geçerli.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Gazi Babanın, Engelli Milli Yüzücü Oğlu İçin Feryadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement