Manisa Mutfağıyla İzmir Fuarına Tat Verdi - Son Dakika
Yerel

Manisa Mutfağıyla İzmir Fuarına Tat Verdi

Manisa Mutfağıyla İzmir Fuarına Tat Verdi

Bu yıl 85’inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu Manisa, 17 ilçenin karakteristik özelliklerini ön plana çıkarmasının yanı sıra yiyecek kültürü ile de dikkatleri çekiyor.

29.08.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 85'inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu Manisa, 17 ilçenin karakteristik özelliklerini ön plana çıkarmasının yanı sıra yiyecek kültürü ile de dikkatleri çekiyor. Bu kapsamda Kula Leblebisi, Alaşehir Üzümü ve Köprübaşı'nın tarhanası konuklara tanıtılıyor.

Manisa'nın onur konuğu il olduğu 85. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Manisa standı, 17 ilçesinin yiyecek ve içecek kültüründen örnekler sunuyor. Bu kapsamda Kula Leblebesi, Alaşehir Üzümü, Köprübaşı'nın tarhanası, zeytinyağı ve salatalığı, konuklara tanıtılıyor. Köprübaşı Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım köşesinde ilçenin ekonomisine katkıda bulunan besin maddeleri Başkan Zafer Mergen tarafından konuklara ikram ediliyor.

Yurttaş, "Manisa en iyi şekilde temsil ediliyor"

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 85'nci yıl onur konuğu il olan Manisa'nın standı, Manisa eski Milletvekili Muzaffer Yurttaş tarafından da ziyaret edildi. Fuarın Manisa'nın tanıtımı noktasında önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Yurttaş, 2 bin metrelik standın hazırlanmasında emeği geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Mergen, "Kültürümüzü dünyaya sunuyoruz"

Manisa'nın onur konuğu il olduğu 85'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda kendi ilçelerini de tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, "Kültürümüzü, tüm dünyaya tanıtıyoruz. Konuklar, Manisa'mızı yakından tanıma fırsatı buldular. Biz de ilçemize ekonomik anlamda getiri sağlayan ürünlerimizi, konuklara sunuyoruz. Fuar, bizim için iyi bir şans oldu. Bu bakımdan fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Mutfağıyla İzmir Fuarına Tat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement