Manisa'nın CHP'li Vekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Manisa'nın CHP'li Vekilleri Mazbatalarını Aldı

Manisa\'nın CHP\'li Vekilleri Mazbatalarını Aldı

Chp'nin Manisa'dan seçilen milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, mazbatalarını aldı.

13.11.2015 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'nin Manisa'dan seçilen milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, mazbatalarını aldı.

CHP Manisa Milletvekilleri Manisa Adliyesi'ne bugün mazbata almaya geldi. Konferans Salonu'nda mazbatalar için tören düzenlendi. CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ramazan Uçak, İl Seçim Kurulu Müdürü Halit Çiçek, İl seçim Kurulu Yönetim kurulu üyeleri, CHP ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Mazbata töreni sonrasında konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Bu kadar erken bir mazbata törenini hiçbirimiz beklemiyorduk. Ama bugün burada seçmenimizin vermiş olduğu bir görevi teslim alıyoruz. Vatandaşımızın mesajını doğru okuyan bir siyasi parti olarak iki seçim arasında son derece yapıcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da etkin, yön gösterici ve karşı tarafı da anlayan, bize verilen mesajı doğru okuyan, vatandaşa verilen sözlerin takipçisi olan bir muhalefet anlayışı ile bize oy veren, vermeyen kimseyi ayırmadan Manisa'ya hizmet etmek istiyoruz. Biraz önce isimleri sayılan ya da sayılmayan buna katkı sağlayan herkese ama en çokta bir hukuk devletinde yaşamanın ne kadar önemli olduğunu bilerek kuvvetler ayrılığına inanarak ve kuvvetlerin birbiri üzerinde elbette bir üstünlüğü yok ama hukukun ne kadar önemli, bağımsız hukuk adamlarının ne kadar önemli olduğunun da altını çizerek bu törene katılan hakimlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

CHP'Lİ BİÇER: İKTİDARI ELEŞTİRDİ

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de "7 Haziran ve 1 Kasım sürecinde Manisa'da özellikle 'Bütün partiler içerisinde seçilebilecek tek kadın aday bendim. Manisalı Kadınların sesi olmak istiyorum. Manisa'da seçim sürecinde 'Baş örtülü bacılarımız?' diyerek sokak sokak, mahalle mahalle dini duygularını oya devşirebilmek için iktidar partisi kadınlarımızı kullandı. Her türlü yöntemi kullanarak, oylarını aldıktan daha birkaç gün sonra toplumun her kesimindeki eziyeti onlara dayattılar. Bu kelepçeler kadınların kollarına değil, başörtülerine takılmaktadır. İktidar partisi kadınları seçim sürecinde 'Başörtülü bacım? diyerek sömürürken, daha sonra böyle bir iki yüzlülüğe girişti" dedi.

MANİSA VALİSİ'Nİ KINADI

Manisa Valiliğinin operasyonda başörtülü kadınlara takılan kelepçe' açıklamasına değinen Biçer, "Daha da acısı Manisa Valisinin açıklaması. Bu açıklamayı tek kadın milletvekili olarak kınıyorum. Kadınlarımızı kıyafet şekilciliği ile yaftalamak, başörtüsüzlerin sanki toplumda saygın değilmiş gibi noktasına getirmek bir kadın milletvekili olarak kesinlikle kabul etmiyorum. Kınıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gazetecilerin CHP Kurultay'ına ilişkin sorusunu yanıtlayan Özgür Özel, " İzmir'in komşusu olan 24 Ege milletvekili olarak Sayın Genel Başkan'a desteğimizi açıkladık. Bundan sonraki süreçte de hepimizin takip etmesi gereken bir gerçek var. Biz CHP olarak birbirine nezakette kusur etmeyen birbirini kusur etmeyen partiyi kamuoyunda tartıştırmayan içerisindeki demokrasi şöleninde Türkiye'ye örnek olacak bir kurultay sürecini yaşamayı istiyoruz. Bunun yaşanacağına ilişkin en temel teminat sayın genel başkanın yaklaşımıdır. Bir MYK toplantısında ifade ettiği, 'Tüm adaylar partimizin adayları, kimse onları eleştirmesin. Onların adaylıkları partimizi güçlendirir' ifadeleri son derece önemli ifadeler. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Sayın Genel Başkanın meclisteki vekillerinden birisi olarak ve siyasete onun Genel Başkanlığında davet edilmiş ve onunla birlikte Türkiye'de çok şeyleri değiştirebileceğine inanmış, bundan sonraki süreçte de Sayın Genel Başkanın yürüyüşüne yol arkadaşlığı etmeye devam edeceğim. Ancak diğer adaylarımız Mustafa Balbay, birbirimize abi kardeş olarak bağlı olduğumuz bir adaydır. Muharrem İnce, benim milletvekilliğimde grup başkanvekili olarak bana ilk kürsü konuşmasını veren bizi bu süreçte usta çırak ilişkisi içerisinde yetişmemize yardımcı olan o dönemki üç grup başkanvekillerinden biriyiz. Herkes en iyisi için yarışacak. En sonunda kim kazanırsa kazansın Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'nın CHP'li Vekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.


Advertisement