Manisa'nın Ikiz Kuleleri Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Manisa'nın Ikiz Kuleleri Hizmete Girdi

Manisa\'nın Ikiz Kuleleri Hizmete Girdi

Manisa'nın ikiz kuleleri hizmete girdiManisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 25 milyon liralık bir yatırımla şehre kazandırdığı MASKİ ve Oda-Dernekler Hizmet Binası'nın yer aldığı ikiz kuleler törenle açıldı.

26.10.2016 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın ikiz kuleleri hizmete girdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 25 milyon liralık bir yatırımla şehre kazandırdığı MASKİ ve Oda-Dernekler Hizmet Binası'nın yer aldığı ikiz kuleler törenle açıldı.

Şehzadeler İlçesi'nde Yarhasanlar Mahallesi'nde yapılan ikiz kuleler düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 25 milyon liralık yatırımla 2014 yılında yapımına başlanan ikiz kulelerin tamamlanmasının ardından Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve şehirdeki oda derneklere tahsis edildi. İkiz kulelerin açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Cengiz Ergün, MHP'li İlçe Belediye Başkanları Zeki Kayda, Turgay Şirin, Necati Selçuk, Hüseyin Tosun, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı halk oyunları ekibi ve Karasi Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

25 MİLYONLUK YATIRIM

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Cengiz Ergün, yaklaşık 25 milyon liraya mal olan ikiz kulelerin kente prestij kazandırdığını söyledi. İkiz kulelerin birini Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün, diğerini ise şehirdeki oda derneklerin kullandığını açıklayan Ergün, 2014 yılında temeli atılan projeyi bitirmekten dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Ergün, 23 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 25 milyon liraya yakın bir maliyetle bitirildi. İki kuleden oluşan projemizi bodrum katında 12 araçlık otopark da yer alıyor. İçinde ofislerin bulunduğu, restoran ve kafeteryaların yer aldığı ikiz kulelerde 250 kişilik modern bir toplantı salonu da kazandırdık diye konuştu. Manisa'nın büyükşehir olmasının sancısını yaşadıklarını hatırlatan Ergün, Ortada sadece bir yasa vardı. 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından gerek büyükşehir gerekse ilçe belediyeleri ciddi bir bina sorunu yaşadı. Kurumların adı var, kendi yoktu. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'nün de hizmet verecek doğru düzgün bir binası yoktu. Küçük bir yerde bir katta hizmet veriyorlardı. Şimdi Manisa'ya yakışır bir binada MASKİ hizmet vermeye başladı diye konuştu.

31 ODA VE DERNEĞE TAHSİS EDİLDİ

Manisa'daki oda ve derneklerin zor şartlarda hizmet vermeye çalıştığını dile getiren Ergün, sembolik cüzi bir rakama oda ve derneklere ikiz kulelerden birini tahsis ettiklerini ifade etti. Ergün, Manisalıların ikiz kuleler adını verdiği bu binaların bir bölümünü MASKİ Genel Müdürlüğüne hizmet binası olarak tahsis ettik. Diğer kuleyi de oda vakıf ve dernekler için söz vermiştik. Elektrik su gideri için kapı kapı dolaşan derneklerimiz var. Kamu yararı, insanımız adına hizmet vermeye çalışan dernekler için güzel bir müjde oldu. Aktif çalışan, kamu yararı gözeten dernek ve odaların başvurularını değerlendirip 31 dernek ve oda ikiz kulelerde yerini aldı. Türkiye'de sadece Bursa'da dernekler için bina yapıldı, burası da ikinci oldu dedi. MHP'li Cengiz Ergün'ün yanı sıra MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve Hemşeri Dernekleri temsilcisi Cevdet Çiçek konuşma yapıp, Ergün'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve davetliler ellerinde Türk bayrakları ile ikiz kulelerin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'nın Ikiz Kuleleri Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement