Manisa'nın İlk Yanık Tedavi Merkezi Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Manisa'nın İlk Yanık Tedavi Merkezi Açılıyor

Manisa\'nın İlk Yanık Tedavi Merkezi Açılıyor

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesine 5 gün önce Hastane Yöneticisi olarak atanan Dr. Abdullah Korkut Kafesçiler, Manisa’da sağlığın merkezini, Merkez Efendi Devlet Hastanesi yapmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

24.06.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesine 5 gün önce Hastane Yöneticisi olarak atanan Dr. Abdullah Korkut Kafesçiler, Manisa'da sağlığın merkezini, Merkez Efendi Devlet Hastanesi yapmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi. Kafesçiler kısa zamanda hastaneye Manisa'nın ilk yanık tedavi merkezi ve anne otelini açacaklarını anlattı.

17 Haziran tarihinde Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesine Yönetici olarak atanan Anestezi ve Yoğun Bakım uzmanı Dr. Abdullah Korkut Kafesçiler, kısa sürede Merkez Efendi Devlet Hastanesinin Manisa'da sağlığın merkezi haline geleceğini anlatarak, hayata geçecek olan projeler ile planlama aşamasındaki çalışmalardan bahsetti.

Merkez Efendi Devlet Hastanesinin Manisa'nın gelişme potansiyeli en yüksek hastanesi olduğuna dikkat çeken Kafesçiler, "Önümüzdeki günlerde yeni birimlerin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Mevcut potansiyel enerjimizi kinetik enerjiye dönüştürmemiz lazım. Manisa'daki ilk Anne Otelini önümüzdeki günlerde en geç bir ay içinde açacağız. Yine Manisa'da bir ilk olacak olan 5 yataklı Yanık Tedavi Ünitesinin açılışını da CBÜ Hastanesinin eski binasında devreye sokacağız. Bu çok önemli bir birim. Şimdiye kadar Manisa'da olmayan Yanık Tedavi Ünitesi bizim bünyemizde açıldıktan sonra CBÜ Hastanesi bünyesinde de bir yanık tedavi birimi açılacak. CBÜ'nün boşalttığı binayı da bünyemize kattıktan sonra şuanda 410 olan yatak kapasitemizi de 450'lere çıkarmış olacağız" dedi.

Hastane bahçesine yapılması planlanan 450 yatak kapasiteli yeni bina için de girişimlerini hızlandıracağını anlatan Kafesçiler, hastane projesinin ve yerinin hazır olduğunu sadece bakanlık tarafından ihaleye çıkılmasının beklendiğini açıkladı. Yeni hastane binasının Manisa için elzem olduğunun altını çizen Kafesçiler, "Bir çok ilçemizde modern hastane binaları yapıldı. Bu hastanelerin yapılmasıyla ilçelerden gelen hasta sayılarında ciddi anlamda azalma yaşandı. Şimdi sıra merkezdeki hastanelerde. Yeni hastane binamız için gerek siyasiler gerek idarecilerimiz yoğun bir çalışma içinde. Hastanemiz tamamlandığında Manisa'da sağlığın merkezi Merkez Efendi Devlet Hastanesi olacaktır" şeklinde konuştu.

Sağlıkta personel açısından çok hızlı yer değiştirmeler olduğuna dikkat çeken Kafesçiler 1996 yılında geldiği Manisa ile bugünkü Manisa arasında personel sayısı olarak çok büyük bir fark olduğunu ve artık her branştan doktorların sadece merkezde değil ilçe hastanelerinde de yer aldığını söyledi. Kafesçiler, "Biz de kadrolarımızı kuvvetlendirmek istiyoruz. Her türlü branştan hekimlerimizi kadrolarımıza dahil etmek istiyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'nın İlk Yanık Tedavi Merkezi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement