Manisa Ölenlerin Cesetleri Morga Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Manisa Ölenlerin Cesetleri Morga Kaldırıldı

Manisa Ölenlerin Cesetleri Morga Kaldırıldı

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölenlerden Seyide Aydın'ın cenazesi Gölmarmara Devlet Hastanesi morgunu, hayatını kaybeden diğer 14 tarım işçisinin cenazeleri de Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

06.07.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölenlerden Seyide Aydın'ın cenazesi Gölmarmara Devlet Hastanesi morgunu, hayatını kaybeden diğer 14 tarım işçisinin cenazeleri de Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk tespitlere göre kazaya, Gölmarmara'dan Salihli yönüne giden ve şerit ihlali yapan 09 DZ 344 plakalı süt tankerinin neden olduğu belirlendi. Süt tankerinin çarptığı 45 SA 3779 plakalı kamyonette yaşamını yitiren tarım işçilerinin de Salihli'nin kırsal mahallelerinden Çökelek'te yaşadıkları ve yevmiye ile çalışmak üzere asma yaprağı toplamak için yola çıktıkları belirtildi.

BAŞKAN ÖZ: BÜYÜK ACI YAŞADIK

Kaza nedeniyle büyük acı yaşadıklarını belirten AK Parti'li Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, olay yerinde ağıtların yakıldığını söyledi. Öz, ölen işçilerin Salihli İlçesine bağlı eski köylerden Çökelek Mahallesi'nden yaprak toplamak için sahurda yola çıktıklarını, günde 40-50 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirtti. Başkan Kamil Öz, kazada ölenlerin yakınlarının olay yerine geldiğini ve onları teselli etmek için büyük çaba harcadıklarını, herkesin acı içerisinde, çığlık ve bağırışlar içerisinde sağ sola koştuğunu, olay yerine Manisa ve diğer ilçelerin itfaiye ekipleri ile kaymakamların da geldiğini dile getirdi. Başkan Öz, bu tür işçi taşımacılığının artık yapılmaması gerektiğini de vurguladı. İlçeleri birbirine bağlayan karayolunun da çok dar olmasından yakınan Başkan Öz, "Bu yolun biran önce genişletilmesi gerekiyor. Yolun yapımı yılan hikayesine döndü. Bugüne kadar bu yolda onlarca insan öldü" dedi. Kendisinin 16 aylık başkanlığı döneminde, 20 kişinin bu yolda kazada yaşamını yitirdiğini söyledi.

ÖLEN 15 İŞÇİNİN 13'Ü KADIN

Kazayla ilgili bilgi veren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da şunları söyledi:

"Sabah saat 05.30 sıralarında işçi taşıyan kamyonet ile süt taşıyan tankerin çarpıştığını öğrendik. Orası kazayı sebebiyet verecek sıkıntılı bir yol değil. Aldığımız bilgiye göre, tanker şoförünün karşı şeride geçerek asma yaprağı toplamak için giden ve içinde 15 işçi bulunan kamyonete çarpıyor. Kazada 13'ü kadın olmak üzere 15 işçi kaybımız var. Savcı olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattı. Vefat eden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Taylan YILDIRIM, Barış GEZİCİ/ GÖLMARMARA (Manisa), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Ölenlerin Cesetleri Morga Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement