Manisa Tarhan: Yargı Öldü, Yerine Alışveriş Mağazası Yapabilirler - Son Dakika
Güncel

Manisa Tarhan: Yargı Öldü, Yerine Alışveriş Mağazası Yapabilirler

Manisa Tarhan: Yargı Öldü, Yerine Alışveriş Mağazası Yapabilirler

Tarhan: Yargı öldü, yerine alışveriş mağazası yapabilirler MANİSA'ya partisinin il binasının açılışı için gelen Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Türkiye'de sahte davalar açıldığını, yargının can çekişerek öldüğünü söyledi.

15.05.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarhan: Yargı öldü, yerine alışveriş mağazası yapabilirler

MANİSA'ya partisinin il binasının açılışı için gelen Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Türkiye'de sahte davalar açıldığını, yargının can çekişerek öldüğünü söyledi. Tarhan, "Bugün iktidara boyun eğen hakimler tarafından sahte davalar yürütüldüğünü görüyoruz. Ne yazık ki yargı AKP'nin yargısı mı olmalı, yoksa cemaatin yargısı mı olmalı, bunu tartışıyoruz. Bu hukuk devletinin ölümü anlamına gelir. Bu haksız tutuklamaların yargının ölümü olduğunu düşünüyorum. Yargının can çekişmesi diyorum. Yargı öldü, yerine alışveriş mağazası yapabilirler" dedi. Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, partisinin Manisa İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından gazetecilere açıklama yapan Emine Ülker Tarhan, Türkiye'nin çok büyük sorunları olduğunu söyleyerek Manisa'da son bir ayda paralel yapıya finans sağladıkları iddiasıyla derneklere yapılan operasyonları değerlendirdi. Türkiye'deki siyaset anlayışının tıkandığını öne süren Tarhan, "12 Eylül 2010 referandumu öncesi verdiğim savaşı hatırlatmak isterim sizlere. Eğer yargı bir zalimin elinde oyuncak olursa ne hale geleceğini, ne amaçla kullanılacağını, toplumun nasıl bir kamçıyla dizayn edileceğini o zaman anlatmıştım. Türkiye'nin kocaman açık bir cezaevi haline dönüşebileceğinden bahsetmiştim. Ne yazık ki öngörülerimiz gerçekleşti. Bugün iktidara boyun eğen hakimler tarafından sahte davalar yürütüldüğünü görüyoruz. Ne yazık ki yargı AKP'nin yargısı mı olmalı, yoksa cemaatin yargısı mı olmalı, bunu tartışıyoruz. Bu hukuk devletinin ölümü anlamına gelir. Bu haksız tutuklamaların yargının ölümü olduğunu düşünüyorum. Yargının can çekişmesi diyorum. Yargı öldü, yerine alışveriş mağazası yapabilirler" dedi.

"KİMSENİN SERMAYESİNE EYVALLAHIMIZ YOK"

Türkiye'deki sayıları giderek artan kadın cinayetleri konusuna dikkat çeken Tarhan, kadınların ve yoksulların görünmez hale geldiğini savundu. Toplumun umuda ihtiyacı olduğunu öne süren Emine Ülker Tarhan, "Siyasette tıkanmış bir kısır döngü var. Parlamentoda 4 parti var fakat tek parti yapılanması hakim. Koltukları koruma kaygısı ile yeni bir mücadele alanına engel olmaya çalışıyorlar. Biz tüm zorluklara rağmen ülkemizin ufkunu yeniden açarak tüm medya rezervine rağmen mücadele ruhumuzla yollarda olacağız. Kimsenin sermayesine, medya gücüne eyvallahımız yok. Biz siyasette halkın gücüne inanıyoruz. Para dağıtarak, sırtını belirli bir sermayeye dayayarak siyaset yapılmayacağını, siyasetin halk için yapılacağını anlatacağız. Bunun için yollardayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Tarhan: Yargı Öldü, Yerine Alışveriş Mağazası Yapabilirler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement