Manisa Tüccardan Parasını Alamayan Zeytin Üreticisi Destek Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Manisa Tüccardan Parasını Alamayan Zeytin Üreticisi Destek Bekliyor

Manisa Tüccardan Parasını Alamayan Zeytin Üreticisi Destek Bekliyor

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, komisyoncu aracılığıyla tüccara verdikleri toplam 150 ton zeytinin parasını alamayan 150 üretici, başlattıkları hukuk mücadelesi sürerken, mağduriyetlerinin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Manisa...

14.11.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, komisyoncu aracılığıyla tüccara verdikleri toplam 150 ton zeytinin parasını alamayan 150 üretici, başlattıkları hukuk mücadelesi sürerken, mağduriyetlerinin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Manisa milletvekillerinden yardım istedi.

Saruhanlı'nın kırsal Bülükbelen mahallesindeki 150 zeytin üreticisi, 11 ay önce tüccar Ü.K.'ye (Ümit Kaçar) sattıkları zeytinlerinin parasını, iddiaya göre alamadı. Dolandırıldıklarını ileri süren üreticiler Ü.K.'ye dava açtı. Davanın geçen 14 Ekim'de Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında tüccar Ü.K. beraat etti. Tüccardan toplam 960 bin TL alacakları bulunduğunu ileri süren üreticiler, İzmir İstinaf Mahkemesi'ne başvurup, karara itiraz etti. Bir yıllık emek verdikleri zeytinlerinin paralarını alamadıkları için mağdur olduklarını öne süren üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Manisa milletvekillerine seslenerek kendilerine destek olunmasını istedi. Zeytin üreticilerinden Adem Erbay, 11 aydır paralarını alamadıkları tüccarı en son mahkeme de gördüklerini belirtip, bir türlü sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Bir diğer zeytin üreticisi Bayram Dağ da 2015 yılı mahsülü zeytinlerini komisyoncu aracılığı ile tüccara verdiklerini belirtip, "Tüccar, ödeme yapmadığı için komisyoncu da bizim ürümüzün parasını veremedi. Mağduruz. Çocuklarımızla birlikte yağmur, çamur demeden çalıştık ve emek verdik. Bir yıllık emeğimiz ve zeytinlerimiz boşa gitti. Bu mağduriyetimizin devlet yetkililerince giderilmesini istiyoruz. Bir şekilde buna çözüm bulsunlar" dedi. Zeytin üreticilerinden Mustafa Coşkun da mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesini beklediklerini söyledi.

"EVLERİNE EKMEK GÖTÜREMİYORLAR"

Zeytin Komisyoncusu Fatih Mehmet Ergünen ise, üreticinin tüccarın aldığı zeytinin parasını ödememesi nedeniyle yaklaşık bir yıldır evine ekmek götüremediğini belirtip, "Üreticiden aldığımız 150 tona yakın zeytini tüccara verdik. Zeytinleri verdiğimiz günden bu yana tüccara ulaşamadık. Sadece mahkeme günü görebildik. Mahkeme de bu tüccar beraat etti. 150 zeytin üreticisinin mağduriyeti var. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Bizim mal varlığımız yeterli değil. Burada çaresiziz. Başta Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Adalet Bakanı ve bölge milletvekillerimizden destek istiyoruz. Burada mağduruz. Sesimizi bir türlü duyuramıyoruz. Hukuki süreç başlattık. Hakkımızı adalet önünde almak istiyoruz ama kanunları çok iyi bildikleri için bir türlü sonuç alamıyoruz. Burada halk perişan. Bu adamların peşinde koşmaktan bıktım. Devletimden destek bekliyorum. 960 bin TL alacağımız var. Tek isteğimiz hakkımız almak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Tüccardan Parasını Alamayan Zeytin Üreticisi Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement