Manisa ve İzmir'de Orman Yangınları - Son Dakika
Güncel

Manisa ve İzmir'de Orman Yangınları

İzmir'in Karşıyaka ve Torbalı ilçeleri ile Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangınlar, kontrol altına alındı.

24.07.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka ve Torbalı ilçeleri ile Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangınlar, kontrol altına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yamanlar Dağı'nın Ev Yaylası mevkisi yakınlarındaki orman arazisinde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, yakınlardaki konutları da etkiledi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 1 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı ve 8 arazöz ve çok sayıda personel ile bölgede oturan vatandaşlar müdahale etti.

Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sürdüğü ve yaklaşık bir hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın da şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede ilerledi.

4 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı, 15 arazözün müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.

Manisa

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Kozluca Mahallesi'nin Kestane Deresi mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangına, civardaki il ve ilçelere çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi.

1 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter ve 20 arazöz ile çok sayıda söndürme personelinin müdahale ettiği yangının kontrol altına alındığı söndürme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Orman yangınına "terlikli" müdahale

Öte yandan İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İzmir'in Bayındır ilçesinde, yaşadığı Furunlu Mahallesi yakınında çıkan orman yangınına duyarsız kalmayan 23 yaşındaki Süleyman Orçin, ayağında terlikle, taşlı dikenli alanda çalışan orman yangını ekiplerine yardım etti.

Olayın heyecanıyla terlikleriyle araziye koşan Orçin, taşlı ve dikenli araziye rağmen Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerine hortum taşıdı, soğuk su getirdi.

Açıklamada, yangının hava ve yer ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede söndürüldüğü belirtildi. Yangında 10 hektarlık alan zarar gördü.

-"Bu destekler motivasyonumuzu artırıyor"

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, orman yangınları ihbarının yüzde 75'inin ücretsiz Alo 177 orman yangını ihbar hattından geldiğine dikkati çekerek, bu oranın vatandaşların duyarlılığını yansıttığını vurguladı.

Yangınlarla mücadelede vatandaşlarla iş birliği içinde olduklarını kaydeden Aybal, "Ormanlar gençlerimizin geleceği. Süleyman Orçin gibi gençlerimiz geleceklerine sahip çıkıyor. Bu destekler motivasyonumuzu artıyor. Orçin' duyarlılığı için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Manisa ve İzmir\'de Orman Yangınları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa ve İzmir'de Orman Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement