Manisa Yerleşim Içinde Kalan Kanalet ve Kuyular Istenmiyor - Son Dakika
Güncel

Manisa Yerleşim Içinde Kalan Kanalet ve Kuyular Istenmiyor

Yerleşim içinde kalan kanalet ve kuyular istenmiyorMANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki 2 mahalle arasında kalan, tarım arazilerinin yerleşim yerine dönüşmesiyle birlikte artık kullanılmayan 2 kilometrelik 1 kanalet ile su kuyuları vatandaşlar tarafından istenmiyor.

26.03.2017 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerleşim içinde kalan kanalet ve kuyular istenmiyor

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki 2 mahalle arasında kalan, tarım arazilerinin yerleşim yerine dönüşmesiyle birlikte artık kullanılmayan 2 kilometrelik 1 kanalet ile su kuyuları vatandaşlar tarafından istenmiyor. Çocukların serinlemek için bu yapılara girmesinin başta hijyen olmak üzere tehlike saçtığını belirten vatandaşlar, kapatılmasını istedi.

Şehzadeler İlçesi'nde tarım arazilerini sulamak için DSİ tarafından yapılan ve zamanla tarım arazilerin yerleşim yerine dönüşmesiyle birlikte Ahmet Bedevi ve Kazım Karabekir Mahalleleri arasında kalan 2 kilometrelik uzunluğundaki kanalet ile büyük su kuyuları tehlike saçıyor. Özellikle kışın yağmurla su dolan yaz mevsiminde ise çocukların serinlemek için girdiği kanalet ve su kuyuları, mahalle sakinlerinin kabusu oldu.

Mahalle sakinlerinden Hatice Yanık, "Bu kanaleti güzelce kapatsınlar. Ufak ufak çocuklarımız var. Kışın 3 çocuğumuz içerisine düştü. Hastalık var kapımızın dibinde. Sineklerden de dışarı çıkamıyoruz. Bizlere yazık değil mi? Sokak içerisinde bu kanal olur mu" diyerek tepki gösterdi.

"BU PİSLİĞİ İSTEMİYORUZ"

İki mahalle arasında geçen kanaletin kapanmasıyla ilgili 3 senedir uğraş verdiklerini ancak çözüm bulamadıklarını belirten Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Turan Şahin, "Dilekçelerimizi verdik. Devlet Su İşleri ve belediye yetkilileri geldi. Bu iki mahalle arasında pisliği kaldırılmasını istedik. Çocuklar pis suyun içerisine giriyorlar, Hastalanıyorlar. Yazın sineklerden duramıyoruz. Buna mutlaka bir çare bulunması lazım. Bu kanaletleri ne kullanıyorlar ne önlem alıyorlar ne de mahallerin içerisinde çıkarıyorlar. Bu mahalleler içerisindeki pisliği istemiyoruz. Kışın su dolduğu için yazında içerisinde su kalıyor. Bizim çocuklarımızın suyun içerisine girdiği için biz korkuyoruz" dedi.

"İSTENİLSE 1 AYDA KAPATILIR"

Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın ise, "Yıllardır bu kanalet sorunumuz bir türlü çözülmedi. Resmi müracaatlarımıza rağmen dikkate almadılar. Gerçekten Devlet Su İşleri yetkililerince muhatap alınmadık. Hem Manisa Büyükşehir Belediyesine hem de Şehzadeler Belediyesine müracaat ettik. Zaten büyük kanal mahallenin dışından geçiyor. İstenilse bunlar bir aylık çalışmayla kapatılır. Bu evler 30-40 yıldır burada var. Bunlar mahallenin eksikliği değil, Devlet su işlerinin eksikliğidir. Bu kanalet ve su kuyularına müdahale etmeleri lazım" diye konuştu.

Manisa Yerleşim Içinde Kalan Kanalet ve Kuyular Istenmiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Yerleşim Içinde Kalan Kanalet ve Kuyular Istenmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement