Manisalı Şair Tanrıverdi'den Büyük Başarı - Son Dakika
Yerel

Manisalı Şair Tanrıverdi'den Büyük Başarı

Manisalı Şair Tanrıverdi\'den Büyük Başarı

'Ben Anadolu'yum' isimli eser Amasya'da düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında 542 eser arasından birinci seçilerek Altın Elma ödülünü kazandı.

16.06.2015 08:08  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisalı şair ve yazar Nazmi Alper Tanrıverdi'nin güftesini yazdığı, Yılmaz Yüksel'in bestelediği 'Ben Anadolu'yum' isimli Hüseyni makamındaki eser bu yıl Amasya'da 11'inci kez düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında 542 eser arasından birinci seçilerek Altın Elma ödülünü kazandı.

11. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına bu yıl 183 katılımcı tarafından gönderilen 542 eser arasından 19 Mayıs Salı günü Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş'ın da katılımıyla TRT Müzik Daire Başkan Yardımcısı Hasan Özgen Gürbüz, Kadri Şarman, Yılmaz Pakalınlar, Erkan Yüksel, Selçuk Sipahioğlu'ndan oluşan TRT Repertuar Kurulunca finale kalan 10 eser belirlendi. Kurul ayrıca ödül ve mansiyon verilmeksizin 65 eser ve finale kalan 10 eserle birlikte toplamda 75 eser TRT repertuarına girmeye hak kazandı.

Türkiye'de Türk Sanat Müziğinde bir marka olan Altın Elma Beste Yarışması, TRT ile Amasya Belediyesi'nin ortak protokolü çerçevesinde 11'inci kez gerçekleştirildi. 12 Haziran Cuma günü Çelebi Mehmet Kent Meydanında gerçekleştirilen yarışmanın finali TRT Avaz'dan da canlı olarak yayınlandı. Yarışmada hem güfte hem de beste dalında birincilik ödülü kazanan Ben Anadolu'yum adlı eseri TRT Sanatçısı Seda Gökkadar Kolay seslendirirken, Nazmi Alper Tanrıverdi'ye birincilik ödülünü Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin tarafından verildi.

Güftesini yazdığı Ben Anadolu'yum adlı eserin finalde birinci seçilerek Altın Elma ödülünü almasının kendisi için çok değerli olduğunu kaydeden Nazmi Alper Tanrıverdi, "İlk defa katıldığım bir beste yarışmasında bestekarımız Yılmaz Yüksel'in Hüseyni makamında yapmış olduğu Ben Anadolu'yum isimli eserimizin birincilik almış olması beni son derece mutlu etti. Eserin TRT Repertuarına girmesi ise ayrı bir mutluluk verdi. Bu sonuç beni TRT Repertuarına daha fazla sayıda eser verme yönünde teşvik edici oldu. Bundan böyle benden yeni eserler bekleyebilirsiniz." dedi.

Tanrıverdi'ye birincilik ödülü kazandıran Ben Anadolu'yum isimli bestenin güftesi şöyle:

"Ben Anadolu'yum, ben Anadolu'yum. Türkü bende serin kuyu. Güzeldir köylümün huyu. Üç tarafım deniz suyu. Ben türküyüm, türkü benim. Ben Anadolu'yum. Ben Anadolu'yum. Kah çobanın yanık sesi, kah sazımın inlemesi. Ne hoş olur dinlemesi. Ben türküyüm, türkü benim. Ben Anadolu'yum. Ben Anadolu'yum. Bayrağım şehitler kanı, bu toprağa verdik canı. Şüheda bekler vatanı. Ben türküyüm, türkü benim. Ben Anadolu'yum. Ben Anadolu'yum. Kah çobanın yanık sesi, kah sazımın inlemesi. Ne hoş olur dinlemesi. Ben türküyüm, türkü benim. Ben Anadolu'yum. Ben Anadolu'yum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalı Şair Tanrıverdi'den Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement