Manisalı Sporcu Madalyasını Demokrasi Şehitlerine Armağan Etti - Son Dakika
Güncel

Manisalı Sporcu Madalyasını Demokrasi Şehitlerine Armağan Etti

Manisalı Sporcu Madalyasını Demokrasi Şehitlerine Armağan Etti

16 yaşındaki Mert Şişmanlar, madalyasını Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'e vererek, " Aldığım madalyayı emniyet teşkilatımıza ve şehitlerimize armağan ediyorum" dedi.

20.07.2016 17:14  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisalı Judocu Mert Şişmanlar, darbe girişiminden 2 gün sonra Trabzon'da gerçekleşen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda judoda dünya 3'üncü olarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılı sporcu Mert Şişmanlar, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Judo İl Temsilcisi Cengiz Şişmanlar ve babası Zafer Şişmanlar ile birlikte Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'i ziyaret etti. Ziyarette judo antrenörleri Fatih Akcan ve Serhat Temur da yer aldı. Mert Şişmanlar, Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri için yarıştığını belirterek, kazandığı madalyayı Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in boynuna taktı. Mert Şişmanları alnından öpen İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç de başarılı sporcuya teşekkür belgesi verdi.

15 Temmuz akşamı askeri darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, "Gençlik Spor Bakanlığı ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman sizlerin yayınızdayız. Bu gençlik her zaman milletine sahip çıkmıştı ve de sahip çıkacaktır. Bize düzen ne varsa her zaman yapmaya hazırız. Halkımıza ve tüm emniyet teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Sporcu kardeşimiz Mert Şişmanlar Trabzon'da yapılan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda Judoda Dünya 3'sü oldu. Almış olduğu bu madalyasını şehitlerimize ve armağan etmek adına sizlere vermek istedi. İl Müdürlüğü olarak Mert kardeşimiz gibi sporcular yetiştiriyoruz. Vatanına milletine her zaman sahip çıkacak, ahlaklı sporcular yetiştirmeye gayret ediyoruz" dedi.

Manisa Judo İl Temsilcisi Cengiz Şişmanlar Gençlik Spor İl Müdürümüzle birlikte birçok branşlarda başarılı sporcular yetiştirdiklerini belirterek, "Bu sporcularımızın vatanına ve milletine hayırlı olmaları yönünde eğitiyoruz ve de yetiştirmeye de devam ediyoruz. Sporcumuz Mert, 'ben bu madalyayı boynuma taktım ama gidip emniyet güçlerimizin boynuna takmak istiyorum, onlar bizim için şuanda savaşıyorlar ve şehit oluyorlar' dedi. Judo Ailesi olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu örnek davranışından dolayı sporcumuza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri için yarıştığını dile getiren Mert Şişmanlar, "Ülkemizin içinde kaldığı duruma çok üzüldüm. O gün büyük bir özveri gösteren polislerimiz ve şehitlerimiz için bir şey yapmalıydım. Daha azimli bir şekilde yarışa çıktım. Aldığım madalyayı da emniyet teşkilatımıza ve şehitlerimize armağan ediyorum" dedi.

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ise "Geleceğimiz göz bebeğimiz gençlerimizden bir tanesi olan Mert kardeşimizi bu başarısından dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Bizim Millet olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz yer gençlerimizdir. Memleketini seven milletiyle gurur duyan bu toprakları kimseye vermeme adına çaba sarf eden ve geleceğe sahip çıkabilecek gençler yetiştirmek zorundayız. Mert Kardeşimizin kendisi için çok önemli ve değerli olan madalyasını şehit olan arkadaşlarımız için veriyor olması beni gerçekten ziyadesiyle duygulandırdı. Bu toprakları bu gençlerimize emanet edeceğimizden dolayı çok gururluyum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisalı Sporcu Madalyasını Demokrasi Şehitlerine Armağan Etti - Son Dakika


Advertisement