Mankenlik Hayallerine Uyuşturucu Son Verdi - Son Dakika
Yerel

Mankenlik Hayallerine Uyuşturucu Son Verdi

İzmir'in Buca ilçesinde 19 yaşındaki bir kişi, uyuşturucu hap kullandıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

14.03.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca ilçesinde 19 yaşındaki bir kişi, uyuşturucu hap kullandıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Buca ilçesi Şirinyer semtinde kuaför dükkanında çalışan Yasin Nikbay (19) iddiaya göre arkadaşıyla "jameika" olarak adlandırılan bonzai türü uyuşturucu hap aldı. Çalışırken fenalaşan Nikbay, baygınlık geçirerek yere düştü. Birlikte uyuşturucu hap aldıkları öne sürülen arkadaşları, Nikbay'ı 20 dakika süreyle ayıltmaya çalıştı.

Bir türlü bilinci açılmayan Nikbay, ambulansla Buca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada duran kalbi tekrar çalıştırılan Nikbay, özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede 11 gün yoğun bakım ünitesinde kalan Yasin Nikbay, doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti.

Nikbay'ın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopside Nikbay'ın uyuşturucu hap kullandığı için hayatını kaybettiği belirlendi.

Nikbay'ın yaklaşık iki ay önce mankenlik ajansına yaptığı başvurunun kabul edildiği ancak maddi durumunu düzeltmek için kuaförde çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan anne Perihan Nikbay, eşini de 2003 yılında iş kazasında kaybettiğini, oğlunun ölümü ile yıkıldığını ifade etti.

Oğlunun lüks yaşam vaadiyle uyuşturucuya alıştırıldığını iddia eden Perihan Nikbay, "Ben eşimi kaybettikten sonra çocuklarını zorlukla büyüttüm. Daha 18 yaşında olan kızım kanser tedavisi görüyor. Şimdi de oğlumun acısını yaşıyorum. Onu kandırdılar. O spora başladığı için sigarayı bile bırakmayı düşünen bir gençti. Onu arkadaşları bu zehire alıştırdı. Ben olayın ardından polisin soruşturma yapmasını bekledim ama henüz benden bilgi almadılar. Savcıya da polise de şikayetçi oldum. Oğlumun ölümüne neden olan bu kişilerin bulunarak cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Annenin şikayeti üzerine Cumhuriyet savcılığının soruşturma başlattığı öğrenildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mankenlik Hayallerine Uyuşturucu Son Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement