Mansur Yavaş: Ankara'da Seçim Yenilenecek - Son Dakika
Güncel

Mansur Yavaş: Ankara'da Seçim Yenilenecek

Mansur Yavaş: Ankara\'da Seçim Yenilenecek

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, basın toplantısı düzenleyerek Ankara'da seçimin tekrar yapılması yönünde karar beklediklerini söyledi.

06.04.2014 15:26  Güncelleme: 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün YSK'ya başvuru yapacaklarını açıkladı. Yavaş, 'Ankaralıların iradesi sandığa doğru yansımamıştır, YSK'nın bu durumu tarafsızca değerlendirip seçimin tekrarına karar vermesini bekliyoruz' dedi.

İşte Mansur Yavaş'ın konuşmasından satır başları:

"Ankara'nın oyuna ve iradesine sahip çıkmak bizim kutsal görevimizdir. Demokrasimiz üzerine düşen kara gölgenin kalkması için toplanmış bulunuyoruz. Ankara'nın iradesine vurulan darbenin ortadan kalması için hukuki hakkımızı koruyacağız. Bu ülke demokrasi tarihinde böylesine tartışmalı bir seçim yaşamamıştır.

"BAZI BÖLGELERDE 16 DEFA SAYILDI"

Bazı seçim bölgelerinde 16 defa oyların sayılmalarına iptallere kara verilirken Türkiye'nin başkenti en şaibeli seçim ev sahipliği yapmıştır. Kazanma uğruna her şeyi mübah gören anlayış yüzünden sadece Ankara değil Türkiye kaybedecektir.

"OLAĞANÜSTÜ DİLEKÇEMİZİ VERDİK"

Başkalarına hukuksuz oturacakları koltuklar nasıl haram olacaksa bize de mücadeleden kaçmak haram olacaktır. Ankaralı hemşerilerimize sürekli sükunet çağrısı yaptık. Onlara teşekkür ediyorum. Onları sürekli kışkırtan zihniyeti ise kınıyorum. YSK'ya Ankara Büyükşehir belediyesi başkanlığı seçiminin iptali istemli olağanüstü dilekçemizi veriyoruz.

"6240 TUTANAKTA HATALI İŞLEM TESPİT EDİLDİ"

Öncelikle ilçe seçim kurullarına reddedilmesi üzerine il seçim kuruluna başvurduk. Ancak deliller ellerinde olmasına rağmen soyut iddia nedeniyle reddedildi. Yeniden sayım yapılsın bir oy bile gerideysek helali hoş olsun ama meşru olsun dedik. Ancak bunu test etme imkanımız kalmadı. Bu yüzden seçimlerin yenilenmesi içim başvuruyoruz. Tam 6240 tutanakta hatalı işlem ve usulsüzlük tespit edilmiştir. Bu 6240 tutanakta en fazla mühürsüz tutanak, geçersizlik sebeplerinin yazılmaması usulsüzlükleri görülmektedir.

Bilgiler içinde tutarsızlık olan 710 adet tutanak vardır. Gerekçesi yazılmayan 1208 tane tutanak var. YSK'nın ilk kez yaptığı uygulama bize kolaylık sağladı. İlk defa bu seçimde oy pusulaları teslim edilirken tarandı ve dijital ortamda toplandı ve bütün partilerin erişimine açıldı. Yani biz bu tutanakları YSK'nın verilerine göre görebiliyoruz. Bunların oylamasına baktığımızda mühürlü tutanaklarda CHP mühürsüzlerde AKP önde.

"SEÇİMİN YENİLENMESİ KARARINI BEKLİYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde mühürsüz geçersiz oylar ve hukuka aykırı durum nedeniyle Ankara'nın oylarım seçime yansımamıştır. Tüm bu nedenlerle YSK'nın seçimin yenilenmesi kararı vermesini bekliyoruz. YSK belki 2-3 maddeyi inceleyip diğerlerini incelemeye gerek kalmadan iptal edeceğini düşünüyoruz. Tek dileğimiz var adaletin gerçekleşmesi istiyoruz. Seçimi kazanmak kaybetmek önemli değildir. Çünkü bu seçimler böyle gider şaibeli hale gelirse Cumhurbaşkanlığı ve ardından yapılacak tüm seçimler şaibeli hale gelecektir. Biz bu kadar yoğun hatayı tespit ettikten sonra YSK'nın emsal kararlarını da göz önüne alarak seçimin yenilenmesini talep ediyoruz."

VE YSK'YA BAŞVURU YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara’da yerel seçimlerin iptaline ve yeniden yapılması için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

BALKON KONUŞMASI

Başvuru öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yavaş, daha sonra otelin balkonundan vatandaşlara seslendi. Ankara’da milletin iradesinin sandığa yansıtılmadığını belirten Yavaş, “Türkiye’nin her yerinde nerede iktidar partisi kaybetse sandıklar yeniden sayılıyor. Seçim yenileniyor. Ancak kendi kazanmışsa, demokrasi tecelli etmiştir, sayılmaya ve itiraza gerek yok, itiraz edenlerin adı kışkırtıcı oluyor. Susmayacağız, hakkımızı söke söke alacağız. Beğendiğimiz kadar çıkarsa yaşasın adalet, beğenmediğimiz karar çıkarsa, ‘Biz saygı duymuyoruz’ diyenlerden değiliz. Biz sevdamız Ankara dedik. Eğer sonuç alamazsak bilsinler ki bundan sonra sevdamız Türkiye olacak.” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Yavaş, yerel seçim sonuçlarının ardından seçimlerin iptali için YSK’ya başvuru dilekçesi verdi. YSK’nın yakınında bulunan bir otelde basın toplantısı yapan Yavaş, dışarıda bekleyenlere de otelin balkonundan seslendi. Türkiye’ye örnek olacak şekilde her siyasi görüşten insanın kardeşlik hukukunda, sağ sol demeden, dürüst olanla dürüst olmayanın etrafında birleştiği bir seçim yaşadıklarını belirten Yavaş, Ankara’da başlayan bu birlik ve beraberliğin Türkiye’nin her tarafına yayılacağına dikkat çekti. Yavaş, “Artık sadece Ankara’da değil, Türkiye’de de ortaya çıkarılmaya çalışan fitne, kin, ayrımcılık ne varsa inşallah hep birlikte Türkiye’den söküp atacağız.” ifadesini kullandı.

"BU, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA NÖBETİ"

Bugüne kadar prosedürleri takip ettiklerini ve son seçenek olarak seçim sonuçlarının iptali için yasal itirazlarını yaptıklarını ifade eden Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu demokrasiye sahip çıkma nöbetidir. Bu hakkını hırsızlara çaldırmama nöbetidir. Bize düşen o yaşlıların, hayatında ilk defa oyunu kullananların, gözü yaşlı insanların oyuna sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Ancak bizim bu demokratik hakkımızı kullanmamızı bile kışkırtıcılık sayanlar kendileri 1994 yılında 4 defa sayımın sonunda o koltuğa oturduklarını unutmuş görünüyorlar. Yine Türkiye’nin her yerinde nerede iktidar partisi kaybetse sandıklar yeniden sayılıyor. Seçim yenileniyor. Ancak kendi kazanmışsa, demokrasi tecelli etmiştir, sayılmaya ve itiraza gerek yok, itiraz edenlerin adı kışkırtıcı oluyor. Susmayacağız, hakkımızı söke söke alacağız.”

“Beğendiğimiz kadar çıkarsa yaşasın adalet, beğenmediğimiz karar çıkarsa, ‘Biz saygı duymuyoruz’ diyenlerden değiliz.” eleştirisinde bulunan Yavaş, karar verici makamında bulunan yargıçların sunulan kararları dikkate alacaklarını umduğunu ifade etti. Yavaş, “Böyle bir karar çıkarsa koştur koştur daha itirazların sonucunu beklemeden mazbatayı alıp koltuğa oturan şahsı da oradan indirmenin keyfini hep birlikte yaşayacağız.” diye konuştu.

"EĞER SONUÇ ALAMAZSAK..."

Seçimlerin iptali kararı çıkması halinde yüzde 50’yi geçip seçimi kazanmak istediklerini belirten Yavaş, iptal başvurusunun kabul olmaması durumunda siyasete devam edeceğinin sinyalini verdi. Yavaş şöyle dedi: “Sonucunda da makam ve mevki sevdalısı değiliz. Bir tek amacımız var. Halkın iradesiyle Ankara’nın yönetimine gelmek ve Ankara’yı Cumhuriyetimizin ve Mustafa Kemal’in Başkentine yakışır bir kent haline getirmek istiyoruz. Biz sevdamız Ankara dedik. Eğer sonuç alamazsak bilsinler ki bundan sonra sevdamız Türkiye olacak.”

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mansur Yavaş: Ankara'da Seçim Yenilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • ardahanlı: lan korkunuz yoksa tekrar saydırın hırsızlıkla daha nereye kadar agrıda 16 kez saydırdınız hep malup oldunuz şimdi iptal ettirdiniz orası başka ülkemi 30 18 Yanıtla
  • mustafa: açıkta yatarsan rüyanda görürsün . 28 18 Yanıtla
  • adil: bu hamleler her gün biraz daha küçültüyor chp yi 22 15 Yanıtla
  • atakan: ya arkadaş biri buna bi varil soda göndersin hortumla beraber. başka türlü hazmedemeyecek bu adam... 25 12 Yanıtla
  • zafer: Bu, tam bi kurt-kuzu meselesine dönmüş durumda!.. Melih ve arkasına aldığı Tayyip devleti, şu an mazlum duruma düşen CHP adayları, özellikle Mansur Yavaş üzerinde terör estirmektedirler. Müslüman geçinen bu gaspçı zevat bilsin ki; bu dünyanın öbür tarafı da var!.. 14 21 Yanıtla
  • YENİLGİ: YENİLGİYİ KABUL EDİN ARTIK MİLLET AKP DEDİ. 22 12 Yanıtla
  • malatyalı: boş konuşuyorsun 18 15 Yanıtla
  • SUYOLCU: MHP-CHP LİLER KEDİYİ TRAFOYA ATTI AMA AKP LİLELER GELDİ TRAFOYU TAMİR ETTİ, 100 ÇUVALI AŞIRDILAR HALLETTİLER, AMA YETMEDİ 50 ÇUVAL DAHA AŞIRABİLSEYDİNİZ MANSUR YAVAŞ TAMAMMIŞ 16 16 Yanıtla
  • BÜNYAMİN KÜCÜK: sen nerde kaybettin biliyonmu sevgili mansur yavaş ilkelerini koltuk sevdası yüzünden sattıgın icin mhp dursaydın şimdi o koltukta olacaktın cünkü ankara halkı melih gökceke sana inadına oy verdi 14 15 Yanıtla
  • www: abi yalan dolan la nereye kadar huzur verin artık ya mansur başkan o koltuk senin hakkın 18 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement