Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanlığı Adaylığını İstiyorum - Son Dakika
Politika

Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanlığı Adaylığını İstiyorum

Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanlığı Adaylığını İstiyorum

30 Mart'ta az bir farkla kaybeden CHP adayı Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor musunuz?" sorusuna "Kim istemez" şeklinde yanıt verdi.

02.06.2014 08:18  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerde CHP’nin Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için aday gösterdiği eski MHP’li Mansur Yavaş, kendilerinden çalındığını düşündüğü seçim için hukuki mücadelesini sürdürüyor. Ancak bir yandan da Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık konusunu gündemine almış.

Hürriyet gazetesine verdiği röportajda cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yakan Yavaş "Cesareti olmayan zaten baştan bunları söylemez. Tabii ki eğer ben aday olursam hem kendime hem ekibime hem de vatandaşa güvenerek yola çıkarım" şeklinde konuştu.

İşte Mansur Yavaş'ın açıklamalarından satırbaşları;

- Bunu söylediğinize göre cumhurbaşkanı adaylığını istiyorsunuz demek ki.

İstemez miyim. Sonuçta Cumhurbaşkanlığı olabilecek en şerefli makamdır. Benim adımın geçmesi bile beni son derece mutlu eder, çoluğunuza çocuğunuza bırakabileceğiniz bir mirastır. Topu topu 10 kişinin adı geçiyor zaten. Bunlardan bir tanesi de Mansur Yavaş ise demek ki doğru bir çizgi izlemişiz.

"TÜRKİYE'Yİ BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUM"

- Neden sizi aday göstersinler? Hangi konuda iddialısınız?

Türkiye’de çok ötekileştirici ve ayrıştırıcı bir iktidar var. İnsanlarımız kendilerini Soma’da tekmelenen madenci gibi hissediyor. Benim adaylığım bu gerginliğe ve kutuplaşmaya son vermenin başlangıcını sembolize edecek. Türkiye’yi temel değerlerimiz üzerinden birleştirmek istiyorum.

"ADAYLIK İÇİN KEMAL BEY’LE GÖRÜŞÜRÜM"

-Kamuoyunda konuşulmasının ötesinde CHP yönetimiyle bu konuda bir temasınız oldu mu?

Gidip de “Ben aday olmayı düşünüyorum, siz ne düşünüyorsunuz” gibi bir temasım olmadı. Yüzerken 10 dalda birden yüzemezsiniz, ya sırtüstü ya başka şey yüzeceksiniz. AYM kararı inşallah yakın zamanda sonuçlanır, ondan sonra rotamızı çizeriz. Eğer AYM olumsuz karar verirse hemen arkadaşlarımızla toplanıp, ne yapacağımıza bakarız.

-Eğer AYM’den olumsuz sonuç çıkarsa aday olma yönünde kendiniz bir irade ortaya koyar mısınız CHP içinde?

Şu anda CHP’ye üye olduğum için Kemal Bey’le görüşürüm. Ama ondan sonrasını açıkçası ben liderlerle görüşmek yerine tabanla, halkla görüşmeyi tercih ederim. Zaten halkta böyle bir talep varsa buna kimse direnemeyecektir.
 
"CESARETİ OLMAYAN BUNLARI SÖYLEMEZ"
 
-“Cumhurbaşkanlığını kim istemez ki” dediniz. Ama bir yandan da Tayyip Erdoğan –ki aday olma ihtimali yüksek görünüyor...

Evet yüksek ihtimal.

-Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir isme karşı aday çıkmayı düşünebilmek de ciddi cesaret istiyor.

Cesareti olmayan zaten baştan bunları söylemez. Tabii ki eğer ben aday olursam hem kendime hem ekibime hem de vatandaşa güvenerek yola çıkarım. Biz de 40 yıldır kendi çapımızda siyaset yapan insanlarız.
 
"BDP’LİLERİN DE ‘BİZİ TEMSİL EDER’ DİYEBİLECEĞİ BİR ADAY"
 
- Yerel seçimlerde muhalif seçmenin tercihlerinde Tayyip Erdoğan karşıtlığının önemli rol oynadığı yönünde analizler çok yapıldı. 30 Mart’ta seçmeni olmasalar da AK Parti’ye karşı en güçlü partiye oy verenler olduğunu biliyoruz. Size Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşündürten bu durum mu?

Bakın, benim Ankara adaylığım ne anti-Erdoğan ne de anti-Gökçek şeklinde oldu. Biz rakiplerimizi kötülemek yerine yanlışları ortaya koyup doğrusu için önerilerle ortaya çıktık. Şimdi yine benim adaylığım söz konusu olursa Ankara’da hedeflediğimiz gibi hedefimiz yine bütün seçmenlere “Hangi görüşten olursa olsun” dedirtmek olur. Ortaya çıkacak cumhurbaşkanı adayı hem AK Partililerin hem CHP’lilerin hem MHP’lilerin hem de BDP’lilerin “İşte bizi temsil edecek cumhurbaşkanı bu” diyecekleri bir kişi olmalı. Herkese aynı mesafede olmalı.

İDEOLOJİLER ÖLDÜ

- Seçildikten sonra herkese illa ki aynı mesafede davranmalı ama o kişi de köken itibarıyla bir yere ait olacak. İdeolojiler öldü mü?

İdeolojiler öldü. İdeolojileri artık herkes kendi hayat tarzına göre tanımlamaya başladı. Bugün 10 kişiye “Sosyal demokrat kimdir” diye sorsanız 10 ayrı tarif duyacaksınız. Veya liberalliği ya da Türk milliyetçiliğini de herkes kendine göre tarif ediyor. Ülkücülüğü de...

- Sizin ülkücülük tarifiniz nedir mesela?

Türkiye’nin bütün vatandaşlarını, taşını toprağını, böceğini, Laz’ını, Kürt’ünü sevmeyen bir insan milliyetçi olamaz.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanlığı Adaylığını İstiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • gerçek acıdır: bir aday bulup çatıya değil gökdelenin tepesine koysanızda başbakanın oraya çıkacağı net ortada.. neden mi? çünkü türkiyede muhalefet denilen birşey yok.. herşeye sadece sorun ve sıkıntı yaratmaya çalışan bir kesim var.. ve millet bunlara prim vermiyor hala anlamıyorlar.. şu mansurada sevabına birileri bir koltuk hediye etsin bi zahmet. .adamcağız koltuksuzluktan gerçeklerden kopmuş durumda... 30 14 Yanıtla
  • salih: bu işler çocuk oyuncağımı mansurun ne gibi devlette bir tecrübesi var beş bin kişilik ilçede binlerce mansur belediye başkanlığı yaptı gülünç olmayın herkes haddini bilsin 23 14 Yanıtla
  • nacar: hakkaten yavaş gardaşim yavaş.. 31 5 Yanıtla
  • hakan: bu memlekette söğüt dalı gibi, rüzgar nerden eserse o tarafa yatmaya meyilli insanlara ihtiyaç yoktur.çam gibi dik duran,yalpalamayan dava insanı dururken sen de kim oluyorsun... 15 15 Yanıtla sulu: onlar bir minval üzerindeler...sağdan sola meyleden yok..hem bununki tamamen aslını inkardır,, 0 0 adam: soldan sağa geçenlerde bir hikmet aranırken,sağdan sola geçişlerde hep bir ihanet aranır,,,, 0 0 AVCI: NUMAN KURTULMUŞ,SÜLEYMAN SOYLU,ERTUĞRUL GÜNAYDIN DAHA SAYAYIM AKILLI 0 0
  • aşkımsın fenerbahçe: bana kalırsa göreksiz biri ülke böyle siyasetçilere teslim edilmemeli metin feyzioğlu türkiye için ilk tercih ola bilir herkesimden oy ala bilir chp mhp bdp bu adayı göstermesinde yarar görüyorum 5 22 Yanıtla
  • Alper Kaya: Kesinlikle Mansur Bey aday gösterilmemeli çünkü Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kaderini Kürtler belirleyecek Lütfen Kürtlerin de Kabul edebileceği ve Toplumun her kesimine hitap edecek bir aday olsun. 6 21 Yanıtla
  • Sadık: Bu gidişle sonunda kendini Mehdi ilan edecen sendenbir halt olmaz 14 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement